Receptes
Pīrādziņi ar kefīru. Maigi kā pūka. To apbrūninātie sāni padarīs jūs traku!
Ja ledusskapī atlikusi glāze neizdzerta kefīra, nesteidzies to izliet! Steidzam jums palīgā ar pārbaudītu pīrādziņu recepti. Tie pagatavojami ar jūsu iecienīto skābpiena produktu – kefīru.
Vēl viens labs jaunums – raugs nebūs nepieciešams! Pīrādziņu pagatavošanas process ir tik ātrs un vienkāršs, ka pavisam aizmirsīsi par ķēpīgo un garo rauga mīklas gatavošanu.
SASTĀVDAĻAS MĪKLAI:
- 1 glāze kefīra
- 4 glāzes miltu
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes augu eļļas
- 1 tējkarote sodas
- 2 tējkarotes cukura
- 1 tējkarote sāls
SASTĀVDAĻAS PILDĪJUMAM:
- 0,5 kg vistas maltās gaļas
- ¼ tējkarotes melno piparu
- 1 tējkarote sāls
PAGATAVOŠANA:
- Sākumā sagatavo pildījumu: malto gaļu sajauc ar sāli un pipariem.
- Lej kefīru dziļā traukā un pieliec sodu. Pēc tam, kad beigsies reakcija (izzudīs putas), pievieno sāli, cukuru, augu eļļu un olas. Visu saputo ar miksera vai putojamās slotiņas palīdzību.
- Pakāpeniski pievienojot miltus, iejauc gaisīgu mīklu. Tā būs gatava tad, kad vairs nebūs lipīga.
- Mīklu sadali mazākos gabaliņos un veido plācenīšus.
- Katra plācenīša vidū liec mazliet maltās gaļas un rūpīgi savieno plācenīša malas. Katru pīrādziņu apcep saulespuķu eļļā, līdz veidojas zeltaina garoziņa.
- Karstos pīrādziņus vislabāk pasniegt ar skābo krējumu.
LAI LABI GARŠO!