Ķirbju marmelāde – ieprieciniet sevi un savus bērnus ar šo rudens kārumu!

Ķirbju marmelāde – ieprieciniet sevi un savus bērnus ar šo rudens kārumu!

Par šo kārumu sajūsmā būs pat tie, kas ķirbi vispār neēd!

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigs ķirbis – 500 g
  • cukurs – 250 g
  • citronu sula – 3 ēdamkarotes ( vai pēc garšas)

PAGATVOŠANA:

  • Ķirbi pagatavojam pēc izvēles – cepam cepeškrāsnī, izvārām, notvaicējam.
  • Pagatavojam biezeni, izberžam caur sietu vai sablendējam.
  • Pievienojam cukuru un citronu sulu.
  • Masu karsējam uz mazas uguns, līdz tā sāk biezēt. Masai ir jāsāk sabiezēt un jāatdalās no karotes, ja to pasit pa katla malu.
  • Taisnstūrveida formā ieklājam cepamo papīru un izliekam uz tā ķirbju masu.
  • Izlīdzinām. Tai nav jābūt augstākai par 2 cm. Atstājam uz diennakti, lai sastingst.
  • Gatavo marmelādi sagriežam gabaliņos vai kā mūsu gadījumā, saveļam nelielas bumbiņas un apviļājam tās cukurā.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!