Ķirbju marmelāde – ieprieciniet sevi un savus bērnus ar šo rudens kārumu!

Ķirbju marmelāde – ieprieciniet sevi un savus bērnus ar šo rudens kārumu!

Par šo kārumu sajūsmā būs pat tie, kas ķirbi vispār neēd!

SASTĀVDAĻAS:

  • svaigs ķirbis – 500 g
  • cukurs – 250 g
  • citronu sula – 3 ēdamkarotes ( vai pēc garšas)

PAGATVOŠANA:

  • Ķirbi pagatavojam pēc izvēles – cepam cepeškrāsnī, izvārām, notvaicējam.
  • Pagatavojam biezeni, izberžam caur sietu vai sablendējam.
  • Pievienojam cukuru un citronu sulu.
  • Masu karsējam uz mazas uguns, līdz tā sāk biezēt. Masai ir jāsāk sabiezēt un jāatdalās no karotes, ja to pasit pa katla malu.
  • Taisnstūrveida formā ieklājam cepamo papīru un izliekam uz tā ķirbju masu.
  • Izlīdzinām. Tai nav jābūt augstākai par 2 cm. Atstājam uz diennakti, lai sastingst.
  • Gatavo marmelādi sagriežam gabaliņos vai kā mūsu gadījumā, saveļam nelielas bumbiņas un apviļājam tās cukurā.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt