Receptes
Ķirbju marmelāde – ieprieciniet sevi un savus bērnus ar šo rudens kārumu!
Par šo kārumu sajūsmā būs pat tie, kas ķirbi vispār neēd!
SASTĀVDAĻAS:
- svaigs ķirbis – 500 g
- cukurs – 250 g
- citronu sula – 3 ēdamkarotes ( vai pēc garšas)
PAGATVOŠANA:
- Ķirbi pagatavojam pēc izvēles – cepam cepeškrāsnī, izvārām, notvaicējam.
- Pagatavojam biezeni, izberžam caur sietu vai sablendējam.
- Pievienojam cukuru un citronu sulu.
- Masu karsējam uz mazas uguns, līdz tā sāk biezēt. Masai ir jāsāk sabiezēt un jāatdalās no karotes, ja to pasit pa katla malu.
- Taisnstūrveida formā ieklājam cepamo papīru un izliekam uz tā ķirbju masu.
- Izlīdzinām. Tai nav jābūt augstākai par 2 cm. Atstājam uz diennakti, lai sastingst.
- Gatavo marmelādi sagriežam gabaliņos vai kā mūsu gadījumā, saveļam nelielas bumbiņas un apviļājam tās cukurā.
LAI LABI GARŠO!