Receptes
Kabači bulgāru gaumē
Šie gardie kabacīši neprasa daudz pūļu. Arī gurķi, aplieti ar šo marinādi būs ļoti garšīgi. Noteikti izmēģiniet un, iespējams, šī kļūs par jūsu iecienītāko recepti.
SASTĀVDAĻAS:
Rēķināts uz četrām litra burkām:
- 3 kg kabaču
- 2 litri ūdens
- 200 g cukura
- 3 ēdamkarotes sāls
- 250 g 9% etiķa
- dilles
- mārrutku lapas
- 4 daiviņas ķiploka
- 1 tējkarote melnie pipari graudiņos
- 6 – 8 lauru lapas
- Kabačus nomazgāt, sagriezt ripās.
- Zaļumus nomazgāt, ķiplokus notīrīt, visu salikt izkarsētās burkās.
- Gatavot marinādi: Katlā liet ūdeni, pielikt sāli, cukuru, lauru lapas, melnos piparus, uzvārīt. Pieliet etiķi, uzvārīt vēlreiz.
- Karstajā marinādē likt kabaču ripas, uzlikt katlam vāku, turēt uz uguns 5 – 7 minūtes.
- Periodiski apmaisīt ar karoti, lai visi kabači kārtīgi “ izpeldētos” marinādē. Uguni izslēgt.
- Sagatavotajās burkās likt karstos kabačus.
- Marinādi uzvārīt, pārliet kabačiem, burkas aizvalcēt.
- Apgriezt ar vākiem uz leju, sasegt, ļaut pilnībā atdzist.
PAGATAVOŠANA:
LAI LABI GARŠO!