Receptes
Pareizā burkānu torte ar maigu biezpiena krēmu. Īpaši garda un veselīga!
SASTĀVDAĻAS:
- Burkāni – 200 g
- Pilngraudu milti – 50 g
- Auzu milti – 50 g
- Kefīrs 1% - 100 ml
- Ola – 1 gab.
- Citrona sula – ½ ēdamkarotes
- Citrona miziņa – ½ ēdamkarotes
- Saldinātājs – pēc garšas
- Soda – ½ tējkarotes
- Kanēlis – pēc garšas
- Vaniļa – pēc garšas
- Dabiskais jogurts – 100 ml
- Vājpiena biezpiens – 100 g
- Zemesrieksti – pēc garšas
- Vaniļa – pēc garšas
- Saldinātājs – pēc garšas
- Burkānus cepam folijā 150 grādos apmēram stundu.
- Tad liekam tos blenderī un sablendējam kopā ar kefīru un olu.
- Pieliekam pārējās sastāvdaļas, izņemot sodu. Samaisām.
- Pieliekam sodu, kas dzēsta ar siltu ūdeni, visu rūpīgi samaisām un liekam formā.
- Cepam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem apmēram 40 – 50 minūtes.
- Krēmam saputojam visas sastāvdaļas viendabīgā masā.
- Gatavo biskvītu atdzesējam un gareniski sagriežam divās daļās. Pa vidu smērējam krēmu.
- Pa virsu tortei uzberam zemesriekstus.
Krēmam:
PAGATAVOŠANA:
LAI LABI GARŠO!