Receptes
Kā pagatavot picas mīklu?
SASTĀVDAĻAS:
- 250 g miltu
- 20 g rauga
- 1/2 tējkarote cukura
- šķipsniņa sāls
- 4 ēdamkarotes olīveļļas
- 150 ml silta piena vai ūdens
PAGATAVOŠANA:
- Siltā ūdeni vai pienā iemaisa un izšķīdina cukuru, sāli un raugu.
- Piesijā miltus un samaisa, tad pielej eļļu, visu samīca viendabīgā mīklā, pārklāj ar plēvi vai foliju, noliek siltā vieta un uzraudzē.
- Uzraudzētu masu vēlreiz izmīca, sadala mazos gabaliņos un plāni izveltnē.
- Liek virsū pildījumu, atstājot brīvas mazas maliņas.
- Sakarsē cepeškrāsni līdz 260 - 280*C.
- Picas pamatnei liek virsū ko sirds kāro (siers, bekons, sēnes, garneles, mocarellu, tomāti, paprika)
- Sagatavoto picas pamatni liek cepeškrāsnī un cep 15 minūtes.