Receptes
Auzu pārslu pankūkas ar biezpiena – ķiploku pildījumu
Plānās pankūkas ar zaļumu – biezpiena pildījumu ir labs paņēmiens kā sātīgi paēst, nenodarot kaitējumu savai figūrai.
SASTĀVDAĻAS:
- auzu pārslas – 100 g
- ola – 1 gab.
- piens 0,5% - 2 ēdamkarotes
- citrona sula – 1 tējkarote
- soda – ½ tējkarote
- sāls – naža gals
- ūdens
PILDĪJUMAM:
- vājpiena biezpiens – 120 g
- zaļumi (pēc izvēles) – 20 g
- ķiploks – 1 daiviņa
PAGATAVOŠANA:
- Auzu pārslas samalt miltos. Sajaukt ar pienu, olu, sāli un dzeramo sodu, kas dzēsta ar citrona sulu.
- Ja nepieciešams, pieliet siltu ūdeni.
- Pankūkas cept uz pannas ar nepiedegošu virsmu, bez eļļas.
- No vājpiena biezpiena, sakapātiem zaļumiem un ķiplokiem pagatavot pildījumu.
- Likt pildījumu pankūkām pa vidu, satīt tās aploksnes, trijstūra vai caurulītes formā – pēc izvēles.
- Pasniegt izrotātas ar diļļu zariņu, pārgrieztas uz pusēm.
LAI LABI GARŠO!