Receptes
Gurķu lečo
Sastāvdaļas:
- 2.5- 3 kg.sarivētu gurķu(uz sakņu rīves)
- 1 kg.burkānu
- 8 paprikas
- 8 vidēji sīpoli
- 6 tomāti
- 2 ķiploku galviņas
- 150-200 ml.olīveļļas
- 140 gr.cukura
- 140 gr.sāls
- 2 ēd.k.etiķa esences
- 1 burciņa "Tomātu mērces"
Pagatavošana:
Gurķus,burkānus sarīvējam,ķiplokus,sīpolus sablenderēju,papriku sagriežu salmiņos.
Katlā eļļā apcepu mazliet sīpolus+burkānus.Tad lieku klāt papriku pasautēju,tad cukuru,sāli,esenci,visu min.10 pasautēju.Pievienoju gurķus,visu labi samaisu,tad sablenderētos tomātus+ķiplokus+tomātu mērci,visu uzvāru un pavāru,lai gurķim mainās krāsa
Liekam visu izmazgātās,un 100 grādos 15 min.izkarsētās burkās,vāku virsū,ar vāku uz leju un sasedzam,lai lēnām atdziest.
Sanāca 12 burciņas (0.450 gr.)
Recepte: L.Trektere