Gurķu lečo

Gurķu lečo

Sastāvdaļas:

  • 2.5- 3 kg.sarivētu gurķu(uz sakņu rīves)
  • 1 kg.burkānu
  • 8 paprikas
  • 8 vidēji sīpoli
  • 6 tomāti
  • 2 ķiploku galviņas
  • 150-200 ml.olīveļļas
  • 140 gr.cukura
  • 140 gr.sāls
  • 2 ēd.k.etiķa esences
  • 1 burciņa "Tomātu mērces"

Pagatavošana:

Gurķus,burkānus sarīvējam,ķiplokus,sīpolus sablenderēju,papriku sagriežu salmiņos.

Katlā eļļā apcepu mazliet sīpolus+burkānus.Tad lieku klāt papriku pasautēju,tad cukuru,sāli,esenci,visu min.10 pasautēju.Pievienoju gurķus,visu labi samaisu,tad sablenderētos tomātus+ķiplokus+tomātu mērci,visu uzvāru un pavāru,lai gurķim mainās krāsa

Liekam visu izmazgātās,un 100 grādos 15 min.izkarsētās burkās,vāku virsū,ar vāku uz leju un sasedzam,lai lēnām atdziest.

Sanāca 12 burciņas (0.450 gr.)

Recepte: L.Trektere

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!