Saldā eglīte 3D formātā – oriģināls rotājums Vecgada vakara svētku galdam

Saldā eglīte 3D formātā – oriģināls rotājums Vecgada vakara svētku galdam

Par vakara svētku galda “naglu” kļūs saldā eglīte, kuru pagatavosiet ar savām rokām. Savus ģimenes saldummīļus pārsteigt nebūs grūti, galvenais ir laicīgi sarūpēt cepumu formiņas zvaigznītes formā. Ticiet man, rezultāts būs satriecošs! Ēdamās eglītes pamats ir cepumi.

SASTĀVDAĻAS:

MĪKLAI:

  • 110 g sviesta
  • 110 g cukura
  • 200 g miltu
  • 1 ola
  • 1 tējkarote kanēļa

PAGATAVOŠANA:

  • Saputojam mīkstu sviestu ar cukuru.
  • Pievienojam olu, kanēli, miltus un iejaucam mīklu.
  • Ja ir vēlēšanās, varam pielikt kādu dabisko krāsvielu.
  • Izrullējam mīklu un izspiežam dažāda izmēra zvaigznītes.
  • Pārliekam tās uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru un izbārstīta ar miltiem. Liekam plāti cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 175 – 185 grādiem un cepam 10 – 15 minūtes.
  • Gatavos cepumus pārklājam ar glazūru, kas pagatavota no saldā krējuma kas saputots ar pūdercukuru un veidojam eglīti.
  • Papildu rotājam ar saldajiem dekoriem un pievienojam mazliet “sniega” no pūdercukura.
  • Noskatoties video, varat improvizēt ne tikai ar cepumu recepti, bet arī ar eglītes ārējo izskatu. Varat to rotāt ar marmelādi, želejas konfektēm, zefīru. Par “sniegu” varat izmantot kokosriekstu skaidiņas vai glazūra no baltās šokolādes.

LAI IZDODAS UN LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!