Cūkas stilbiņš ar sēnēm

Cūkas stilbiņš ar sēnēm

Lai arī kādiem svētkiem jūs gatavotos, no cūkas stilbiņa vienmēr varat pagatavot cienīgu maltīti. Prasmīgas saimnieces to vāra un cep, gatavo auksto gaļu, kūpina, gatavo smēriņu uz maizes un pat liek zupās. Bet visbiežāk cūkas stilbiņš tiek pildīts. Cūkas stilbiņš ar sēnēm ar īpaši iecienīts vairāku iemeslu dēļ – tas vienmēr izdodas sulīgs un gards, recepte ir ļoti vienkārša, bet pats ēdiens nereāli efektīgs.
Pēc tam, kad rūpīgi būsiet izņēmusi kaulu no vārītā cūkas stilbiņa, to var pildīt ar sēnēm. Bet tas būtu pārāk vienkārši. Mūsu variants – sēnes, cūkas maltā gaļa, sīpols un puravs, jūsu iecienītākās garšvielas un pa virsu īpašā sinepju mērce. Jau gribas pamēģināt, vai ne? Nu tad sākam gatavot!

SASTĀVDAĻAS:

  • cūkas stilbs – 1,2 – 1,5 kg
  • sēnes – 300 g
  • cūkgaļa – 300 g
  • sīpols – 1 gab.
  • puravs – 1 gab.
  • lauru lapa – 1 gab.
  • olas dzeltenumi – 3 gab.
  • Dižonas sinepes – 3 ēdamkarotes
  • kausēts sviests – 2 ēdamkarotes
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas
  • burkāns – 1 gab.

PAGATAVOŠANA:

  • Uzvāriet ūdeni, pieliekat krietnu šķipsnu sāls. Liekat katlā cūkas stilbu, vēlreiz uzvāriet, noņemiet putas. Sadaliet puravu divās daļās. Balto daļu sasmalciniet, zaļo sagriežat 3 – 4 daļās. Burkānu nomizojiet un sagriežat lielos gabalos. Liekat katlā lauru lapu, sagriezto burkānu un purava zaļo daļu. Vāriet kopā ar stilbiņu uz lēnas uguns apmēram 80 minūtes.
  • Sasmalciniet sēnes un sīpolu. Apcepiet tos kausētā sviestā, kopā ar purava balto daļu. Visu pārliekat bļodā.
  • Cūkgaļu samaliet gaļas mašīnā. Apcepiet to tajā pašā pannā, kur cepāt sēnes, 5 minūtes uz lielas uguns. Eļļu nepievienojiet.
  • Sajauciet sēņu – puravu masu ar apcepto cūkgaļu, pieliekat sāli un piparus. Tagad ir laiks izņemt kaulu no cūkas stilbiņa.
  • Samaisiet olas dzeltenumus ar Dižonas sinepēm un tējkaroti buljona, kurā vārījās cūkas stilbiņš.
  • Pildiet cūkas stilbiņu ar sēņu – maltās gaļas masu, apsmērējiet ar sinepju mērci un liekat cepamajā formā. Cepat cepeškrāsnī 220 grādos 20 minūtes.
  • Un tā, esam tikuši galā ar galveno gaļas ēdienu. Ko pasniegt kopā ar to? Parasti cūkas stilbiņu pasniedz ar vārītiem kartupeļiem un viegliem dārzeņu salātiem. Nepiekrāmējiet galdu ar desmitiem ēdienu, pilnīgi pietiks ar šiem trim, lai viesi būtu laimīgi, apmierināti un paēduši.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt