Receptes
Cepumi “Skudru pūznīši”
SASTĀVDAĻAS:
- 3 glāzes miltu
- 150 g sviesta
- 100 g skābā krējuma
- 1 ola
- 1 kārba iebiezinātā piena
PAGATAVOŠANA:
- Miltus samaisīt ar sviestu, veidojot drupačas. Olu sajaukt ar krējumu un samaisīt ar miltiem.
- Mīklu sadalīt sešās daļās, saviļāt bumbiņās un ielikt uz stundu saldētavā.
- Tad mīklu sarīvēt uz rupjās rīves pa taisno uz cepamās pannas (pannu ne ar ko sasmērēt nevajag) un likt cepties 200 grādos apmēram uz 30 minūtēm.
- Mīklu apmaisīt un likt cepties vēl uz 10 – 15 minūtēm līdz zeltainām drupačām.
- Izņemt no krāsns, atdzesēt un sadrupināt ar rokām vai dakšiņas palīdzību. Tad uzliet iebiezināto pienu.
- Rūpīgi samaisīt, ņemt bieza stikla glāzi, iemērkt ūdenī, un piepildīt ar drupaču – kondensētā piena maisījumu. Glāzi pildīt blīvi, tad, piepalīdzot ar nazi, izņemt gatavos cepumus.
- Likt ledusskapī (vēlams uz nakti), lai cepumi labāk “salīmētos” un sasūktos.
LAI LABI GARŠO!