Cepumi “Skudru pūznīši”

Cepumi “Skudru pūznīši”

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 glāzes miltu
  • 150 g sviesta
  • 100 g skābā krējuma
  • 1 ola
  • 1 kārba iebiezinātā piena

PAGATAVOŠANA:

  • Miltus samaisīt ar sviestu, veidojot drupačas. Olu sajaukt ar krējumu un samaisīt ar miltiem.
  • Mīklu sadalīt sešās daļās, saviļāt bumbiņās un ielikt uz stundu saldētavā.
  • Tad mīklu sarīvēt uz rupjās rīves pa taisno uz cepamās pannas (pannu ne ar ko sasmērēt nevajag) un likt cepties 200 grādos apmēram uz 30 minūtēm.
  • Mīklu apmaisīt un likt cepties vēl uz 10 – 15 minūtēm līdz zeltainām drupačām.
  • Izņemt no krāsns, atdzesēt un sadrupināt ar rokām vai dakšiņas palīdzību. Tad uzliet iebiezināto pienu.
  • Rūpīgi samaisīt, ņemt bieza stikla glāzi, iemērkt ūdenī, un piepildīt ar drupaču – kondensētā piena maisījumu. Glāzi pildīt blīvi, tad, piepalīdzot ar nazi, izņemt gatavos cepumus.
  • Likt ledusskapī (vēlams uz nakti), lai cepumi labāk “salīmētos” un sasūktos.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!