Receptes
Cepti saldie pipari ķiploku marinādē
Šodien gribu jums pastāstīt par lielisku pikanti asu uzkodu no saldajiem pipariem. To ir ļoti vienkārši pagatavot tieši pirms svētku maltītes vai arī salikt burkās un uzglabāt. Vēsā vietā uzkodu var glabāt visu ziemas sezonu. Šī uzkoda noteikti ies pie sirds asu ēdienu cienītājiem.
SASTĀVDAĻAS:
- saldie pipari – 1 kg
- ķiploki – 100 g
- asais pipars – 1 gab.
- 9% etiķis – 100 g
- sāls – 40 g
- augu eļļa – 100 ml
PAGATAVOŠANA:
- Noskalotus un nosusinātus piparus apcepam uz gāzes degļa no visām pusēm. Ieliekam plastmasas maisā, aizsienam to un ļaujam pipariem mazliet atdzist un “pasviedrēties”. Tad piparus nomizojam.
- Gatavojam marinādi: sakapājam ķiplokus un aso piparu. Pievienojam sāli un etiķi. Katru piparu apviļājam marinādē un liekam kārbā ar vāku. Atlikušo marinādi pārlejam pipariem un cieši uzliekam kārbai vāku. Uzkoda gatava!
LAI LABI GARŠO!