Receptes
Paldies autoram par recepti! Ar kāpostiem pildīti pipari ziemai
Noteikti izmēģini un sagatavo dažas burciņas ziemai.
SASTĀVDAĻAS:
- Saldie pipari – 35 – 40 gab
- Kāposts – 3 – 3,5 kg
- Burkāni – 2 gab
- Čili pipars – 1 gab
- Ķiploki – 13 daiviņas
- Zaļumi – dilles, pētersīļi
MARINĀDE:
- Ūdens – 1 litrs
- Cukurs – 1 glāze
- Sāls – 2 ēdamkarotes
- Saulespuķu eļļa – 0,5 glāzes
- 9% etiķis – 0,5 glāzes
PAGATAVOŠANA:
- Saldos piparus attīrīt no sēklām un blanšēt vārošā ūdenī 5 – 7 minūtes.
- Kāpostus smalki sagriezt vai saēvelēt, pievienot rīvētus burkānus, sakapātus zaļumus, sagrieztas ķiploka daiviņas un čili piparu (pēc garšas).
- Kāpostus sajaukt, pievienot sāli un pildīt piparos. Piparus likt burkās.
- Pa virsu liet marinādi, kas pagatavota no ūdens, sāls, cukura, eļļas un etiķa.
- Uzlikt vāku un pasterizēt: 2 litru burkas – 30 minūtes, 1 litra burkas – 20 minūtes.
- Aizvalcēt vai aizskrūvēt burkas un apgāzt ar vāku uz leju. Ietīt segā un atstāt līdz pilnīgai atdzišanai.
LAI LABI GARŠO!