Paldies autoram par recepti! Ar kāpostiem pildīti pipari ziemai

Paldies autoram par recepti! Ar kāpostiem pildīti pipari ziemai

Noteikti izmēģini un sagatavo dažas burciņas ziemai.

SASTĀVDAĻAS:

  • Saldie pipari – 35 – 40 gab
  • Kāposts – 3 – 3,5 kg
  • Burkāni – 2 gab
  • Čili pipars – 1 gab
  • Ķiploki – 13 daiviņas
  • Zaļumi – dilles, pētersīļi
MARINĀDE:
  • Ūdens – 1 litrs
  • Cukurs – 1 glāze
  • Sāls – 2 ēdamkarotes
  • Saulespuķu eļļa – 0,5 glāzes
  • 9% etiķis – 0,5 glāzes

PAGATAVOŠANA:

  • Saldos piparus attīrīt no sēklām un blanšēt vārošā ūdenī 5 – 7 minūtes.
  • Kāpostus smalki sagriezt vai saēvelēt, pievienot rīvētus burkānus, sakapātus zaļumus, sagrieztas ķiploka daiviņas un čili piparu (pēc garšas).
  • Kāpostus sajaukt, pievienot sāli un pildīt piparos. Piparus likt burkās.
  • Pa virsu liet marinādi, kas pagatavota no ūdens, sāls, cukura, eļļas un etiķa.
  • Uzlikt vāku un pasterizēt: 2 litru burkas – 30 minūtes, 1 litra burkas – 20 minūtes.
  • Aizvalcēt vai aizskrūvēt burkas un apgāzt ar vāku uz leju. Ietīt segā un atstāt līdz pilnīgai atdzišanai.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!