Receptes
Čebureki ar kabačiem
Pagatavot kādu ēdienu no kabačiem ir gan interesanti, gan vērtīgi, taču saimnieces salīdzinoši reti ķeras pie tā pagatavošanas. Es, ne reizi būdama ciemos, neesmu baudījusi kabači čeburekus. Tāpēc steidzos padalīties ar neparasta ēdiena pagatavošanas recepti. Galvenā sastāvdaļa, kā noprotat, ir kabacis. Pagatavot šo ēdienu nav grūti, pie tam, tas nav arī dārgi.
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g kabaču
- 2 sīpoli
- 2 ēdamkarotes diļļu
- 350 ml piena
- 2 olas
- 250 g miltu
- 400 g cūkgaļas
- 70 ml augu eļļas
- sāls un pipari pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Uz smalkās rīves sarīvē kabačus. Smalki sagriez vienu sīpolu vai sasmalcini to blenderī, tad mīkla iznāks maigāka.
- Olas saputo ar pienu, garšvielām un augu eļļu. Visu sajauc, pievieno izsijātus miltus un iejauc mīklu.
- Otru sīpolu sakapā un apcep. Gaļu izvāri un samal gaļas mašīnā. Tad sajauc ar sīpolu un garšvielām. Tas būs pildījums čeburekiem.
- Uzkarsē pannu, ielej tajā augu eļļu un liec porciju mīklas. Izklāj mīklu tā, it kā ceptu pankūku.
- Uz vienas kabaču mīklas malas izliec gaļas pildījumu, ar otru pusi pārklāj to, kad mīkla apcepusies no apakšas. Malas saspied kopā.
- Ja vēlaties veģetāru pildījumu, varat izmantot vārītas sakapātas olas ar ķiploku. Garša būs līdzīga cūkgaļas pildījumam.
- Lai mīkla, kuru parasti gatavo tikai no miltiem, iznāktu kraukšķīga, to apcep lielākā eļļas daudzumā.
- Čebureki sulīgi un kraukšķīgi iznāk tāpēc, ka kabači izdala sulu. Tie cepšanas laikā nepeld eļļā, iznāk ne tik trekni, bet ar garoziņu.
- Tagad kabačus ir iespējams iegādāties visu gadu, un to cena nav pārāk augsta. Tie ir cieti saturoši dārzeņi, tāpēc labi der mīklas pagatavošanai.
LAI LABI GARŠO!