Smilšu mīklas pīrāgs ar āboliem. Pagatavosiet 15 minūšu laikā!

Smilšu mīklas pīrāgs ar āboliem. Pagatavosiet 15 minūšu laikā!

Ļoti ātri un vienkārši pagatavojams pīrāgs, visa gatavošana (izņemot cepšanas laiku) aizņems maksimāli piecpadsmit minūtes. Šī recepte izglābs jūs, ja negaidīti ciemos uz brītiņu ieskries kāds draugs vai sagribēsies izcept kaut ko garšīgu ģimenei pie tējas.

SASTĀVDAĻAS:

  • milti – 3 glāzes
  • cukurs – 1 glāze
  • sviests – 150 – 180 g
  • vieglā majonēze – 170 – 200 g (var aizvietot ar kefīru, skābo krējumu vai paniņām)
  • ola – 1 gab.
  • āboli – 3 gab. (ābolu vietā varat izmantot arī citus augļus – banānus, plūmes, persikus, ogas…)
  • soda – 1 tējkarote
  • sāls – naža gals
  • etiķis vai silts ūdens (sodas dzēšanai) – 1 – 2 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Atsevišķā traukā viendabīgā masā samaisīt cukuru, sviestu, olu, majonēzi un sāli. Beigās pievienot sodu, dzēstu ar siltu ūdeni vai etiķi. Visu vēlreiz samaisīt un ieliet bļodā, kurā jau ir milti. Rūpīgi samaisīt mīklu ar karoti. Tai jāsanāk diezgan blīvai (ne šķidrai), bet ne cietai.
  • Mīklu liekam formā (iepriekš ar kādu taukvielu iesmērēt nav nepieciešams) un izlīdzinām. Ja forma ir liela, tad ērtāk to ir darīt ar roku, iepriekš sasmērējot plaukstu ar eļļu.
  • Mīklai būtu jābūt apmēram 1 cm augstumā. Smilšu mīklu nevajadzētu likt biezākā slānī, jo tad tā var neizcepties viscaur.
  • Griežam ābolus šķēlītēs (mizot nevajag, tikai izgriezt serdes). Tos uzreiz izkārtojam uz mīklas. Ja gribat, lai pīrāgs būtu saldāks, apbārstiet ar cukuru pašu mīklu un arī ābolus.
  • Formu liekam karstā cepeškrāsnī. Cepam apmēram 20 minūtes 200 – 220 grādos. Cepšanas laiks atkarīgs no jūsu cepeškrāsns īpašībām, tāpēc cepot šo pīrāgu pirmo reizi, uzmanīgi sekojiet tam.
  • Izņemam pīrāgu no krāsns un nesagrieztu liekam uz iepriekš sagatavota šķīvja. Ja ir vēlēšanās, pārkaisām ar pūdercukuru.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt