Pankūku torte ar biezpiena – ķiršu krēmu
SASTĀVDAĻAS:
- piens – 375 ml
- milti – 200 g
- cukurs – 40 g
- augu eļļa – 1 ēdamkarote
- ola – 1 gab.
- sāls
PILDĪJUMAM:
- saldais krējums – 300 ml
- ūdens – 100 ml
- biezpiens – 300 g
- ķiršu ievārījums – 200 g
- pūdercukurs – 35 g
- mandeles – 30 g
- cukurs – 30 g
- kartupeļu ciete – 1 tējkarote
- kanēlis – ¼ tējkarotes
PAGATAVOŠANA:
Pankūku mīklas pagatavošanai nepieciešams sajaukt miltus, cukuru, šķipsniņu sāls, pienu, olu un augu eļļu. No iegūtās mīklas izcept deviņas pankūkas. To malas apgriezt, pielāgojot šķīvim (šķīvja diametram jābūt par 10 – 20 mm mazākam par pankūku diametru).
Saputot saldo krējumu ar pūdercukuru, tad iemaisīt biezpienu.
Sekojoši salikt torti: pirmo, otro un trešo pankūku apsmērēt ar biezpiena krēmu, ceturto ar ķiršu ievārījumu, piekto, sesto un septīto pankūku atkal apsmērēt ar biezpiena krēmu, astoto ar ķiršu ievārījumu, devīto – ar biezpiena krēmu.
Tortes malas apsmērēt ar krēmu un uz divām stundām likt ledusskapī.
Mandeles uz piecām minūtēm apliet ar verdošu ūdeni, tad noņemt tām mizu un sasmalcināt blenderī (ne ļoti smalki).
Ūdeni samaisīt ar cukuru un kartupeļu cieti, uzvārīt ķīseli, kurā dažas minūtes pirms gatavības pielikt kanēli. Ķīseli atdzesēt.
Ar ķīseli pārliet pankūku torti, izrotāt ar sasmalcinātajām mandelēm un vēlreiz likt ledusskapī. Šoreiz uz vienu stundu.
Pirms pasniegšanas sagriezt gabaliņos.
LAI LABI GARŠO!