Receptes
Boloņas mērce
SASTĀVDAĻAS:
- Malta gaļa 400 g
- Eļļa 30 g
- Sīpoli 2 gab
- Burkāni 1 gab
- Paprika 1 gab
- Tomāti savā sulā 400 g
- Malti melnie pipari 2 g
- Baziliks 20 g
- Sāls( pēc garšas)
PAGATAVOŠANA:
- Sīpolus sasmalcina un uz karstas pannas nedaudz apcep.
- Sarīvē burkānus un pievieno sīpoliem uz pannas.
- Mazliet pasautē un pievieno sīki sagrieztu papriku un malto gaļu.
- Cep ik pa laika apmaisot.
- Kad maltā gaļai apcepta, tad tai pievieno tomātus savā sulā, ko pirms tam sīki sagriež. Pannai uzliek vāku, un uz lēnas ugus sautē, ik pa laikam paskatoties vai nepietrūkst šķidruma.
- Kad mērce gatava,pieber piparu un pagaršo vai nevajag pievienot sāli. Pievieno arī baziliku.