Iesaku visiem uzreiz taisīt vairāk: lečo no gurķiem ziemai (varat izmantot pāraugušusgurķus)
Sastāvdaļas:
- Gurķi - 2 kg
- Paprika- 600 gr.
- Tomāti - 1 kg
- Ķiploki - 1 galva
- Sāls - 70 gr.
- Cukurs - 180 gr.
- Augu eļļa - 100 ml
- Etiķis - 100 ml
- Čili pipari - 3 gab.
Pagatavošana:
2 kilogramus gurķu, iepriekš uz 2 stundām piepildu ar aukstu ūdeni, lai tie kļūst cieti un kraukšķīgi, sagriežu apļos vai puslokos. Šai receptei der jebkuri gurķi arī pārauguši, šķībi utt. Ja gurķiem ir raupja, bieza miza, tad tā ir jānomizo. Un, ja sēklas jau ir lielas, pārgatavojušās, tad tās ir jāizņem.
Es gurķus griežu bļodā.
600 gramus papriku sagriež mazos gabaliņos un pievieno gurķiem.
1 kg tomātu sagriezu 2 vai 4 daļās, atkarībā no tomātu lieluma. Sasmalciniet ar blenderi līdz biezenim un pievienojiet dārzeņiem.
Ķiploku galvu izspiežu caur spiedi, bet var arī ar nazi sasmalcināt mazos gabaliņos. Pievienoju 70 gramus sāls, 180 gramus cukura, 100 ml augu eļļas. Un visu labi samaisa, lai sāls un cukurs izšķīst.
Atstāju lečo nostāvēties uz 1 stundu. Pēc stundas atkal visu samaisu, dārzeņi jau ir izdalījuši daudz sulas. Uzlieku lečo uz uguns un pievienoju 3 asos piparus. Uzkarsēju līdz vārīšanās temperatūrai, ik pa laikam apmaisot.
Tiklīdz tas uzvārās, samaziniet uguni un vāriet uz vidējas uguns 15 minūtes, ik pa laikam apmaisot.
Pēc 15 minūtēm pievienoju 100 ml 9% etiķa. Samaisa un vāra vēl 2-3 minūtes.
Nogriež uguni un saliek gurķus tīrās, sterilizētās burkās.
Es pagriežu vākus un aiztaisu burkas ar vākiem. Burkas pārklāju ar siltu segu un atstāju tās pilnībā atdzist.