Baklažānu pastēte

Baklažānu pastēte

Piedāvājam jūsu uzmanībai neparasti garšīgas pastētes recepti, kura garšos ikvienam. Daudzas pieredzējušas saimnieces, iespējams, jau zinās šo recepti, jo tā ir ļoti sena. To var pasniegt kā smēriņu uz maizītēm, tās pazudīs momentā. Pagatavot to nebūt nav sarežģīti, tāpēc jūs pavisam viegli varēsiet dažādot savu brokastu vai uzkodu galdu. Noteikti saglabājiet šo recepti!

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g baklažānu
  • 2 saldie pipari
  • 1 sīpols
  • 120 g vājpiena biezpiena
  • sāls un pipari pēc garšas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • 4 pētersīļu zariņi
  • šķipsniņa kumīna

PAGATAVOŠANA:

  • Nomizojam sīpolu, smalki sakapājam. Liekam to uz labi sakarsētas pannas un nelielā eļļas daudzumā apcepam 3 – 4 minūtes.
  • Noskalojam, izņemam sēklas un sagriežam saldos piparus. Tad liekam tos pie sīpoliem un cepam vēl 3 minūtes uz mazas uguns.
  • Noskalojam baklažānus, nogriežam tiem astītes. Nosusinām un sagriežam nelielos kubiņos. Liekam pie pārējām sastāvdaļām. Pieliekam sakapātu ķiploka daiviņu un pielejam mazliet ūdens. Uzliekam pannai vāku un sautējam 5 – 7 minūtes.
  • Tad pieliekam sāli un piparus.
  • Sasmalcinām pētersīļus, liekam pannā, pievienojam šķipsniņu kumīna. Visu rūpīgi samaisām un sautējam vēl 1 minūti.
  • Pannu noņemam no uguns un visu pilnībā atdzesējam. Tad pannas saturu liekam blenderī, pievienojam biezpienu. Visu sablendējam viendabīgā masā.
  • Tad masu liekam ledusskapī, lai atdzesējas.
  • Pasniedzam kopā ar grauzdētu maizīti pēc jūsu izvēles.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!