Receptes
Zemas kaloritātes uzkoda – baklažānu laiviņas ar vistu un sieru
100 grami satur tikai 72,19 kkal!
SASTĀVDAĻAS:
- Baklažāni – 3 gab
- Vistas fileja – 500 g
- Liess siers – 100 g
- Tomāti – 2 gab
- Ķiploks – 7 g
- Baziliks – 5 g
- Sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Baklažānus sagriežam uz pusēm, rūpīgi izņemam mīkstumu un sagriežam. Uzberam sāli, lai izvilktu rūgtumu un atstājam uz 30 minūtēm.
- Noskalojam baklažānu pusītes un nosusinām. Iesmērējam ar augu eļļu un cepam cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 20 minūtes.
Pildījumam:
- tomātus noblanšējam un nomizojam, sagriežam kubiņos, pievienojam smalki sagrieztu baziliku. Novāram vistas fileju, sagriežam kubiņos. No baklažānu mīkstuma izspiežam lieko šķidrumu un apcepam eļļā.
- Pieliekam vistu, tomātus un zaļumus. Pieberam sāli un piparus. Liekam pildījumu baklažānu laiviņās, uzberam rīvētu sieru. Cepam 180 grādos apmēram 10 minūtes.
LAI LABI GARŠO!