Receptes
Aveņu pīrāgs. Gadsimta recepte!
Šī ir vislabākā recepte!
SASTĀVDAĻAS:
- Milti – 200 g
- 1 citrons
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- Cukurs – 125 g
- Sāls pēc garšas
- Piens – 100 ml (tauku saturs 1,5% ) un 5 ēdamkarotes mīklai
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- Vājpiena biezpiens - 125 g
- Svaigas (vai saldētas) avenes – 325 g
- Kartupeļu ciete – 1 ēdamkarote
- Skābais krējums – 175 g
- Olas – 3 gab
- Pūdercukurs pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Citronu apliet ar vārošu ūdeni, rūpīgi nosusināt un mizu sarīvēt uz smalkās rīves.
- Miltus samaisīt ar cepamo pulveri, 50 g cukura, šķipsniņu sāls un citrona mizu.
- Tad pievienot 5 karotes piena, augu eļļu un biezpienu.
- Visu sajaukt ar mikseri, līdz veidojas viendabīga mīkla.
- Likt mīklu uz galda, kas nobārstīts ar miltiem un izrullēt apli 28 cm diametrā.
- Iesmērēt formu ar augu eļļu, izbārstīt ar miltiem.
- Likt mīklu formā, lai veidotos maliņas apmēram 2 cm.
- Avenes sajaukt ar kartupeļu cieti un likt pa virsu mīklai.
- Sajaukt krējumu, cukuru, olas un pienu.
- Liet maisījumu pa virsu ogām.
- Cept 180 grādu temperatūrā 25 – 30 minūtes.
- Gatavo pīrāgu izņem no krāsns, atdzesē un pārkaisa ar pūdercukuru.
LAI LABI GARŠO!