Karbonāde no vistu sirdīm

Karbonāde no vistu sirdīm

Vistu sirdis ir salīdzinoši lēts un ļoti vērtīgs subprodukts. Daudzas saimnieces gan veikalā met tām līkumu, bet velti. No vistu sirdīm var pagatavot daudz dažādus garšīgus ēdienus. Viens no tiem – sulīgas karbonādes “Salauztā sirds”. Tie, kuri nezinās, no kā tās gatavotas, padomās, ka tās ir cūkgaļas karbonādes. Interesants un ne ļoti darbietilpīgs process, tikai viena bēda – apēdīsies ļoti ātri.

Padoms: lai “nekrāmētos” ar katru sirdi atsevišķi, saliec tās plastmasas maisiņā vienā kārtā un klapē lielākās porcijās. Pamēģini tās pagatavot un nesaki mājiniekiem, no kā karbonādes gatavotas. Lai uzmin paši! Saderam, ka neviens neuzminēs!

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg vistu sirdis
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote vistas gaļas garšvielu
  • 4 olas
  • milti vai rīvmaize
  • sāls pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai
  • Lai vistu sirdis dotu maksimāli daudz noderīgu vielu jūsu organismam, produktu izvēlies īpaši rūpīgi. Labai gaļai nebūtu jāatrodas tirgū uz letes vai veikala plauktā ilgāk par diennakti.

PAGATAVOŠANA:

  • Svaigas vistu sirdis aplej ar aukstu ūdeni un uz stundu ieliec ledusskapī. Tas ir nepieciešams, lai izvilktu liekās asinis.
  • Tad subproduktus noskalo tekošā ūdenī un nogriez augšējās caurulītes. Katru sirdi pārgriez uz pusēm, bet ne līdz galam. Tad viegli izklapē ar gaļas āmurīti.
  • Samaisi sakapātu ķiploku, sāli un garšvielas.
  • Olas saputo ar dakšiņu, pielejot mazliet ūdeni un pieliekot sāli.
  • Katru karbonādi iemērc miltos, tad olā. Cep uz pannas augu eļļā 0,5 – 1 minūtei no katras puses. Ja cepsi pārāk ilgi, tās kļūs cietas.
  • Vistu sirdis var ne tikai cept, vārīt vai sautēt. Kā piknika variants labi noderēs vistu siržu šašliks uz koka iesmiņiem. Par marinādi kalpos sojas mērce, sinepes un pat kāda neparastāka garšviela, piemēram, kokakola. Salīdzinoši lētie subprodukti pilnīgi nepelnīti tiek ignorēti no daudzu cilvēku puses. Bet to zemā kaloritāte un lielais olbaltumvielu saturs padara šos produktus par neaizvietojamām diētiskā uztura sastāvdaļām. Tas ir lielisks iemesls lai dažādotu savu ēdienkarti.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt