Receptes
Aukstā zupa ar rabarberiem un mīdijām
SASTĀVDAĻAS:
- svaigi gurķi – 2 gab.
- rabarberi – 300 g
- olas – 2 gab.
- jaunie kartupeļi – 3 gab.
- svaigi malti baltie pipari – pēc garšas
- dilles – neliela buntīte
- sāls – pēc garšas
- mīdiju gaļa – 500 g
- sausais rozā vīns – 0,5 glāze
- lociņi – neliela buntīte
PAGATAVOŠANA:
- Rabarberus sagriezt vidējos gabaliņos un novārīt 1 litrā karsta ūdens apmēram četras minūtes. Uzlikt katliņam vāku un ļaut pastāvēt. Kad novārījums atdzisis, katliņu ielikt ledusskapī.
- Mīdijas likt sautējamā traukā, apliet ar vīnu, uzkarsēt, pielikt sāli un baltos piparus, vārīt uz mazas uguns 3 minūtes. Noņemt no uguns, pilnībā atdzesēt.
- Kartupeļus novārīt ar visu mizu, olas cieti novārīt. Visu nomizot, sagriezt nelielos kubiņos.
- Gurķus sagriezt salmiņos. Dilles un lociņus sakapāt un piestā saberzt kopā ar sāli.
- Saberztos zaļumus likt zupas terīnē, pielikt kartupeļus, olas un gurķus. Pieliet rabarberu novārījumu (pašus rabarberus varat izņemt vai atstāt – pēc vēlēšanās). Visu rūpīgi samaisīt.
- Zupas šķīvjus atdzesēt. Katrā likt mīdijas kopā ar šķidrumu no sautējamā trauka, pieliet zupu, pielikt sāli un piparus pēc garšas.
LAI LABI GARŠO!