Astoņi produkti, kurus nevajadzētu ēst, ja jums ir autoimūnas saslimšanas

Astoņi produkti, kurus nevajadzētu ēst, ja jums ir autoimūnas saslimšanas

Eksistē ne mazāk kā 80 autoimūno saslimšanu veidu. Lai gan nosaukumi, ar kādām tās ir zināmas, var atšķirties, autoimūno saslimšanu simptomi paliek diezgan pastāvīgi.

Tie ir:

  • Sāpes krūtīs
  • Drudzis
  • Nogurums
  • Matu izkrišana
  • Čūlas mutē
  • Problēmas ar limfātiskajiem mezgliem
  • Pietūkušas un sāpīgas locītavas
  • Sarkani izsitumi uz ķermeņa un sejas

Autoimūnās slimības ir sarkanā vilkēde, psoriāze, reimatoīdais artrīts un izkaisītā skleroze. Saslimšanas parasti sākas jau pieaugušā vecumā, un sievietes ar šīm slimībām slimo biežāk nekā vīrieši.

Lūk, astoņi produkti, kurus nekādā gadījumā nedrīkst ēst, ja jums ir kāda no autoimūnajām saslimšanām:

Cepti ēdieni

Mēs visi zinām, ka ceptas mīklas augšējā garoziņa ir kaitīga, un tieši augstā temperatūra, kurā tā tiek cepta ir tas, kas izraisa iekaisuma procesus. Cepti ēdieni tiek gatavoti 350 – 375 grādu temperatūrā. Tas veido neirotoksisku ķīmisku elementu akrilamīdu. Balstoties uz pētījumu, kas publicēts žurnālā Toxicology Letters, neirotoksīns izraisa skābes stresu (kas izraisa šūnu bojājumus) caur iekaisuma reakciju.

Rafinētie ogļhidrāti

Produkti, kas gatavoti no baltajiem miltiem, citā vārdā saukti par rafinētajiem ogļhidrātiem, ātri tiek noārdīti gremošanas procesu rezultātā un izraisa cukura uzliesmojumu asinīs. Strauja cukura līmeņa paaugstināšanās asinīs stimulē agresīvu iekaisuma reakciju. Tas bieži izraisa uztūkumu locītavās un muskuļu sāpes autoimūno slimību gadījumā.

Transtaukskābes

Tās bieži var sastapt cepumos, krekeros, virtuļos, apstrādātās uzkodās, ceptā ēdienā un ātrajās uzkodās. Pētījumi ir parādījuši, ka transtaukskābes ir cieši saistītas ar sistemātisku un ilgstošu iekaisumu.

Alkohols

Balstoties uz pētījumiem, kas aprakstīti Vispasaules gastroenteroloģijas žurnālā, “hroniskie iekaisumi bieži vien ir saistīti ar saslimšanām, kas, savukārt, ir saistītas ar alkoholu”. Uzskata, ka alkohols izraisa iekaisumu mijiedarbībā ar baktērijām zarnu traktā.

Augu eļļa

Polinepiesātinātā taukskābā augu eļļu struktūra veicina šūnu bojāšanos. Bez tam, augu eļļa, pateicoties augstajam omega – 6 saturam, veicina pastiprinātas iekaisuma reakcijas. Augu eļļas ir kukurūzas, rapšu, zemesriekstu, sezama, saulespuķu un sojas eļļas.

Apstrādāta gaļa

Apstrādāta gaļa ietver sevī gaļu, kas pagatavota augstā temperatūrā – bekonu, vītinātu liellopu, kūpinātu gaļu un desas. Visa apstrādātā gaļa satur augstu kūpināto vielu koncentrātu un citus iekaisumu veicinošus savienojumus. Esošie pētījumi liecina, ka ar gadu nākšanu klāt, var attīstīties sirds slimības, Alcheimera slimība, diabēts un nieru nepietiekamība.

Nātrija glutamāts

Pētījumā, kas publicēta autoimūno slimību žurnālā, japāņu pētnieki konstatēja, ka pelēm, kam tika ievadīts nātrija glutamāts (MSG), attīstījās nieru bojājumi. Secinājumi bija diezgan nopietni un zinātnieki iesaka izņemt šo produktu no ēdienkartes.

Aspartāms

Aspartāms – mākslīgs saldinātājs, kuru pievieno dzērieniem, medikamentiem un arī ēdienam. Pētījumi ir pierādījuši aspartāma potenciālo negatīvo iedarbību. Tā sevī ietver šūnu bojāšanu, šūnu funkciju bojājumus, iekaisumu izraisīšanu. Daži pētījumi ir parādījuši, ka aspartāmu var kvalificēt kā neirotoksīnu.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt