Receptes
Aromātiskas marinētās plūmes ziemai

Marinētās plūmes “Ģenerāļi”, lieliska uzkoda un manu marinējumu līderis.
SASTĀVDAĻAS:
- apmēram 0,4 kg plūmju
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- 2,5 tējkarotes sāls
- 2,5 tējkarotes 9% etiķa
- 4 tējkarotes cukura
- 5 krustnagliņas
- 2 lauru lapas
PAGATAVOŠANA:
- Atlasām labas, stingras plūmes, skalojam tās tekošā ūdenī, nosusinām.
- Ar zobu bakstāmo kociņu katru plūmi sadurstām.
- Liekam izkarsētās burkās. Apakšā garšvielas, pa virsu plūmes.
- Uzlejam verdošu ūdeni un atstājam uz 5 minūtēm, ne vairāk (lai plūmes nekļūtu mīkstas).
- Nolejam ūdeni katliņā, ieslēdzam uguni. Lejam klāt etiķi, pievienojam cukuru un sāli, uzvārām, lejam uz plūmēm vēlreiz. Atkal atstājam uz 5 minūtēm.
- Atkal nolejam sālījumu un uzvārām. Pirms trešās, pēdējās uzliešanas katrā burciņā pielejam ēdamkaroti eļļas.
- Iesakām lietot nerafinēto olīveļļu, bet derēs arī parastā saulespuķu eļļa.
- Un tā, uzlejam sālījumu trešo reizi un uzreiz aizskrūvējam burkas. Apgriežam ar vākiem uz leju un sasedzam, kā parasti. Ļaujam pilnībā atdzist.
LAI LABI GARŠO!