Ar garnelēm pildīts lasis

Ar garnelēm pildīts lasis

Izklausās grezni, vai ne? Varbūt šajos svētkos saņemsiet drosmi un pagatavosiet šo karalisko zivi? Laša maigo garšu palīdzēs izcelt siers un garšvielas.

SASTĀVDAĻAS:

  • lasis – 1,5 kg
  • garneles – 300 g
  • siers – 250 g
  • citroni – 2 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • malti melnie pipari
  • garšvielas zivij
  • zaļumi
  • sāls

PAGATAVOŠANA:

  • Laša fileju nomazgāt, nosusināt ar papīra dvieli, uzbērt sāli, piparus, zivs garšvielas. No viena citrona izspiest sulu, otru sagriezt šķēlītēs rotāšanai. Ar citrona sulu apliet zivi.
  • Sieru sarīvēt, sīpolu sagriezt mazos gabaliņos un sajaukt ar sieru. Garneles novārīt sālsūdenī ar lauru lapu, atbrīvot no čaulas un pievienot sieram. Ja nepieciešams, pievienot sāli un piparus.
  • Zivi pildīt ar siera – garneļu masu, vēderu aizsiet vai aizšūt ar kulinārijas diegu. Lasi ietīt nevajag. Cept cepeškrāsnī 180 – 200 grādos 20 minūtes, tad temperatūru samazināt un cept vēl 15 – 20 minūtes.
  • Lasi likt uz šķīvja, dekorēt ar citrona šķēlītēm, dillēm un pētersīļiem.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!