Receptes
Ar garnelēm pildīts lasis
Izklausās grezni, vai ne? Varbūt šajos svētkos saņemsiet drosmi un pagatavosiet šo karalisko zivi? Laša maigo garšu palīdzēs izcelt siers un garšvielas.
SASTĀVDAĻAS:
- lasis – 1,5 kg
- garneles – 300 g
- siers – 250 g
- citroni – 2 gab.
- sīpols – 1 gab.
- malti melnie pipari
- garšvielas zivij
- zaļumi
- sāls
PAGATAVOŠANA:
- Laša fileju nomazgāt, nosusināt ar papīra dvieli, uzbērt sāli, piparus, zivs garšvielas. No viena citrona izspiest sulu, otru sagriezt šķēlītēs rotāšanai. Ar citrona sulu apliet zivi.
- Sieru sarīvēt, sīpolu sagriezt mazos gabaliņos un sajaukt ar sieru. Garneles novārīt sālsūdenī ar lauru lapu, atbrīvot no čaulas un pievienot sieram. Ja nepieciešams, pievienot sāli un piparus.
- Zivi pildīt ar siera – garneļu masu, vēderu aizsiet vai aizšūt ar kulinārijas diegu. Lasi ietīt nevajag. Cept cepeškrāsnī 180 – 200 grādos 20 minūtes, tad temperatūru samazināt un cept vēl 15 – 20 minūtes.
- Lasi likt uz šķīvja, dekorēt ar citrona šķēlītēm, dillēm un pētersīļiem.
LAI LABI GARŠO!