Receptes
Kartupeļu kotletītes ar ķiplokiem un zaļumiem. Ļoti garšīgas, pagatavojamas uz pannas vai cepeškrāsnī.
Viegls un neparasti garšīgs vakariņu vai uzkodu variants. Kotletītes izdodas neparasti gaisīgas un vieglas, bet vērtīgais pildījums piešķirs īpašu maigumu šim ēdienam. Kotletītes varat cept uz pannas vai likt cepties cepeškrāsnī.
SASTĀVDAĻAS:
- 7 vārīti kartupeļi
- 2 vārīti burkāni
- 2 sīpoli
- saišķītis smalki sagrieztu diļļu
- saišķītis smalki sagrieztu pētersīļu
- sāls, pipari pēc garšas
- šķipsniņa kaltēta timiāna (ja ir vēlēšanās)
- 3 daiviņas ķiploka
- 50 g rīvmaizes
- augu eļļa cepšanai
PAGATAVOŠANA:
- Dārzeņus sarīvējam uz smalkās rīves. Bļodā sajaucam kartupeļus, burkānus, dilles, pētersīļus, pievienojam sāli un piparus, četras ēdamkarotes, smalki sagrieztu sīpolu, saspiestas ķiploka daiviņas, timiānu.
- Rūpīgi sajaucam visas sastāvdaļas un veidojam kotletītes. Tās var veidot arī apaļas, kā plācenīšus. Ja vēlaties, varat tās vēlreiz apviļāt rīvmaizē.
- Apcepam uz labi sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā no abām pusēm. Tad liekam uz papīra dvieļa, lai tas uzsūktu lieko eļļu.
- Kotletītes varat cept arī cepeškrāsnī, neizmantojot eļļu. Tad tās būs mazliet sausas. Šādā veidā pagatavotām kotletītēm varat klāt pasniegt siera, majonēzes vai tomātu mērci.
LAI LABI GARŠO!