Receptes
Ar vienu burciņu pusdienās būs par maz! “Gardēžu” gurķi ar ķiršiem
Man ļoti patīk šis garšu savienojums! Ļoti garšīgi!
SASTĀVDAĻAS:
- Uz vienu litra burku:
- Glāze skābo ķiršu
- 4 daiviņas ķiploka
- Neliels mārrutka saknes gabaliņš
- 2 ķiršu lapas
- 2 upeņu lapas
- 1 diļļu zieds
- 5 melno piparu graudiņi
- 2 smaržīgo piparu graudiņi
- gurķi
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus iemērciet aukstā ūdenī uz 3 stundām.
- No ķiršiem izņemiet kauliņus.
- Ķiploku rupji sagriežat.
- Burkas izkarsējiet.
- Burkas apakšā liekat ķiploku, mārrutku, visas lapas, dilles un piparus.
- Pa virsu liekat gurķus.
- Tad ķiršus.
- Uzlejiet verdošu ūdeni un karsējiet 15 minūtes.
- Šķidrumu nolejiet, uzvāriet un atkārtojiet pārliešanu.
- Gatavojiet marinādi. Nolietajam ūdenim pievienojiet sāli un cukuru. Šķidrumu atkal uzkarsējiet un pielejiet etiķi.
- Karsto marinādi lejiet burkā.
- Burkas aizvalcējiet un apgāžat ar vāku uz leju.
- Sasedziet un atstājiet uz divām dienām atdzist.
LAI LABI GARŠO!