Ar vienu burciņu pusdienās būs par maz! “Gardēžu” gurķi ar ķiršiem

Ar vienu burciņu pusdienās būs par maz! “Gardēžu” gurķi ar ķiršiem

Man ļoti patīk šis garšu savienojums! Ļoti garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:

  • Uz vienu litra burku:
  • Glāze skābo ķiršu
  • 4 daiviņas ķiploka
  • Neliels mārrutka saknes gabaliņš
  • 2 ķiršu lapas
  • 2 upeņu lapas
  • 1 diļļu zieds
  • 5 melno piparu graudiņi
  • 2 smaržīgo piparu graudiņi
  • gurķi

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķus iemērciet aukstā ūdenī uz 3 stundām.
  • No ķiršiem izņemiet kauliņus.
  • Ķiploku rupji sagriežat.
  • Burkas izkarsējiet.
  • Burkas apakšā liekat ķiploku, mārrutku, visas lapas, dilles un piparus.
  • Pa virsu liekat gurķus.
  • Tad ķiršus.
  • Uzlejiet verdošu ūdeni un karsējiet 15 minūtes.
  • Šķidrumu nolejiet, uzvāriet un atkārtojiet pārliešanu.
  • Gatavojiet marinādi. Nolietajam ūdenim pievienojiet sāli un cukuru. Šķidrumu atkal uzkarsējiet un pielejiet etiķi.
  • Karsto marinādi lejiet burkā.
  • Burkas aizvalcējiet un apgāžat ar vāku uz leju.
  • Sasedziet un atstājiet uz divām dienām atdzist.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!