Receptes
Želejas torte
SASTĀVDAĻAS:
- 400 g 15% skābā krējuma
- 3 glāzes ķiršu kompota
- 50 g želatīna
- 250 g cukura
- 3 olas
- 80 g miltu
- 1 kivi
- 4 gab. marmelādes
PAGATAVOŠANA:
- Olu dzeltenumus saberzt ar miltiem.
- Olu baltumus saputot ar 100 g cukura, bet ne līdz stingrām putām.
- Visu samaisīt kopā, tad mīklu likt cepamajā formā, kas iepriekš izsmērēta ar sviestu un izbārstīta ar miltiem.
- Cept 180 – 200 grādos 10 minūtes.
- Gatavo biskvītu sagriezt gabaliņos.
- 25 g želatīna iemērkt siltā ūdenī uz 15 minūtēm, tad sajaukt ar skābo krējumu un cukuru (75 g).
- Karstā kompotā iebērt 25 g želatīna un rūpīgi samaisīt, līdz tas pilnībā izšķīdis.
- P.S. Es vārīju kompotu no saldētiem ķiršiem un pievienoju 75 g cukura.
- Traukā ieklāt polietilēna plēvi.
- Tās iekšpusē likt sagrieztos biskvīta gabaliņus, pa virsu likt sagrieztus kivi gabaliņus, pārliet ar sagatavoto krējuma masu.
- Tad likt sagrieztus marmelādes gabaliņus un torti likt ledusskapī.
- Pēc stundas, kad krējums ir sastindzis, pa virsu uzliet kompotu ar želatīnu.
- Torti likt atpakaļ ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
- Pēc trim stundām tā ir gatava un torti var izņemt no polietilēna plēves.