Receptes
Vistas zupa ar spageti un brokoļiem
SASTĀVDAĻAS:
- vistas šķiņķīši – 2 gab.
- saldēti zaļie zirnīši – 300 g
- spageti – 100 g
- brokolis – ½ no kāposta
- kartupeļi – 2 gab.
- burkāns – 1 gab.
- sīpols – 1 gab.
- ķiploki – 2 daiviņas
- selerija – 1 kāts
- svaigi pētersīļi – 1 buntīte
- olīveļļa – 2 ēdamkarotes
- sviests – 1 ēdamkarote
- jūras sāls – ½ tējkarotes
PAGATAVOŠANA:
- Vistas šķiņķīšus apliet ar aukstu ūdeni un uzvārīt buljonu.
- Sīpolus un ķiplokus sakapāt un apcept sviestā, līdz tie maina krāsu.
- Zirnīšus iebērt bļodā un nolikt, lai atlaižas.
- Seleriju un burkānu sagriezt kubiņos, piebērt sīpoliem, pieliet olīveļļu, samaisīt un cept piecas minūtes uz mazas uguns.
- Brokoļu sadalīt ziedkopās, kartupeļus sagriezt nelielos gabaliņos.
- Visu likt pie dārzeņiem, pielikt sāli, samaisīt, pieliet buljonu un vārīt, līdz dārzeņi mīksti (uzmanību – brokoļus nepārvārīt!).
- Gaļu sagriezt strēmelītēs.
- Desmit minūtes pirms dārzeņu gatavības pielikt spageti, pavārīt dažas minūtes, piebērt zirnīšus, likt atpakaļ gaļu.
- Pirms pasniegšanas jau šķīvī piebērt sakapātus pētersīļus.
LAI LABI GARŠO!