Receptes
Vismaigākās kotletītes “Putna piens” – nosaukums runā pats par sevi!
Šī ēdiena nosaukums izsaka visu. Kotletītes “Putna piens” izdodas neparasti maigas, sulīgas un aromātiskas – paradīzes cienīgs baudījums! Maltā vistas gaļa sasūcas ar pildījuma sulu un iegūst neparasti krēmīgu garšu. Šis ēdiens noteikti bagātinās jūsu ikdienas maltītes!
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g maltās vistas gaļas
- 2 – 3 šķēlītes baltmaizes
- 1 sīpols
- 2 jēlas olas
- 2 vārītas olas
- Dilles vai pētersīļi
- 200 ml piena
- ½ glāzes miltu
- 100 g rīvēta cietā siera
- 200 g sviesta
- sāls, pipari – pēc garšas
- naža gals sodas
PAGATAVOŠANA:
- Maizi iemērcam pienā.
- Gaļas mašīnā samaļam sīpolu un maizi kopā ar pienu, kurā tā iemērkta.
- Masu pieliekam vistas maltajai gaļai, pieberam sāli un piparus, rūpīgi samīcam.
- Pagatavojam pildījumu: vārītās olas, sieru un sviestu ( no ledusskapja) sarīvējam uz rupjās rīves, pievienojam smalki sakapātus zaļumus, sajaucam.
- Ņemam nedaudz maltās gaļas masu, veidojam nelielu plācenīti, tam pa vidu liekam mazliet pildījuma.
- Veidojam glītu kotletīti.
- Gatavojam mīklu: jēlās olas saputojam ar 100 ml piena, pieliekam miltus, sodu, sāli, piparus.
- Katru kotletīti apmērcējam mīklā un cepam uz pannas līdz gatavībai.
- Kotletītes “Putna piens” lieliski sader ar kartupeļu biezeni un svaigiem vai marinētiem gurķīšiem.
LAI LABI GARŠO!