Vismaigākās kotletītes “Putna piens” – nosaukums runā pats par sevi!

Vismaigākās kotletītes “Putna piens” – nosaukums runā pats par sevi!

Šī ēdiena nosaukums izsaka visu. Kotletītes “Putna piens” izdodas neparasti maigas, sulīgas un aromātiskas – paradīzes cienīgs baudījums! Maltā vistas gaļa sasūcas ar pildījuma sulu un iegūst neparasti krēmīgu garšu. Šis ēdiens noteikti bagātinās jūsu ikdienas maltītes!

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g maltās vistas gaļas
  • 2 – 3 šķēlītes baltmaizes
  • 1 sīpols
  • 2 jēlas olas
  • 2 vārītas olas
  • Dilles vai pētersīļi
  • 200 ml piena
  • ½ glāzes miltu
  • 100 g rīvēta cietā siera
  • 200 g sviesta
  • sāls, pipari – pēc garšas
  • naža gals sodas

PAGATAVOŠANA:

  • Maizi iemērcam pienā.
  • Gaļas mašīnā samaļam sīpolu un maizi kopā ar pienu, kurā tā iemērkta.
  • Masu pieliekam vistas maltajai gaļai, pieberam sāli un piparus, rūpīgi samīcam.
  • Pagatavojam pildījumu: vārītās olas, sieru un sviestu ( no ledusskapja) sarīvējam uz rupjās rīves, pievienojam smalki sakapātus zaļumus, sajaucam.
  • Ņemam nedaudz maltās gaļas masu, veidojam nelielu plācenīti, tam pa vidu liekam mazliet pildījuma.
  • Veidojam glītu kotletīti.
  • Gatavojam mīklu: jēlās olas saputojam ar 100 ml piena, pieliekam miltus, sodu, sāli, piparus.
  • Katru kotletīti apmērcējam mīklā un cepam uz pannas līdz gatavībai.
  • Kotletītes “Putna piens” lieliski sader ar kartupeļu biezeni un svaigiem vai marinētiem gurķīšiem.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!