Vienkārši pasaka! Ķiršu džems

Vienkārši pasaka! Ķiršu džems

Šo recepti man izstāstīja vasarnīcas kaimiņiene. Reiz viņa pacienāja mani ar pankūciņām, kuras bija pārlietas ar brīnumaini gardu ķiršu džemu. Es nelaidu viņu prom tik ilgi, līdz viņa man sīki un smalki neizstāstīja visas pagatavošanas nianses. Odziņas šajā džemā iznāk tādas kā vītinātas un ir iegremdētas gardā marmelādes sīrupā. Ar vienu vārdu sakot, ne džems, bet pasaka.
Recepte izrādījās diezgan vienkārša. Kaimiņiene piekodināja, ka šo džemu jāgatavo tieši viena porcija. Ja improvizēsi ar proporcijām, nebūs šī pasakainā efekta. No vienas porcijas iznāk divas puslitra burciņas ķiršu džema.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 litra burciņa ķiršu bez kauliņiem (es nosvēru, man iznāca 955 g)
  • 4 glāzes cukura (glāze 250 ml)

PAGATAVOŠANA:

  • Dziļā katlā iebērt ķiršus un 1 glāzi cukura.
  • Uzvārīt un vārīt uz lielas uguns 5 minūtes.
  • Tad piebērt otru glāzi cukura, uzvārīt un vārīt 5 minūtes.
  • Tāpat rīkoties ar trešo un ceturto glāzi – iebērt katlā un vārīt 5 minūtes.
  • Liet džemu sterilizētās burkās un aizvalcēt.
  • Pirmajā dienā džems būs diezgan šķidrs, bet ļoti ātri sabiezēs. Jau pēc diennakts tas kļūs ļoti biezs.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt