Receptes
Viegli pagatavojamās kartupeļu daiviņas ar sieru un zaļumiem
Sastāvdaļas 4-6 porcijām:
- 3-4 lieli kartupeļi;
- 4 ēdamkarotes olīveļļas;
- 2 tējkarotes sāls;
- 2 tējkarotes ķiploku pulvera vai sasmalcināta svaigā ķiploka;
- 2 tējkarotes itāļu garšvielu, var aizstāt arī ar citu garšvielu maisījumu;
- Pusglāze sasmalcināta parmezana siera;
- Pēc izvēles: pētersīļi vai koriandrs, vai citi zaļumi;
- Mērce pēc izvēles.
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 - 190 grādiem.
- Cepešpannā ieklāj cepampapīru vai arī ielej un izsmērē olīveļļu. Ņem kartupeli – griez uz pusēm un tad katru pusīti vēl uz 3 - 4 daļām, lai katrs gabaliņš iegūtu daiviņas formu.
- Kartupeļu daiviņas liec bļodā, pārlej ar olīveļļu un kārtīgi samaisi. Ļauj 2-3 minūtes ievilkties.
- Citā traukā sajauc sāli, ķiploku pulveri, itāļu garšvielas – vari tās aizstāt ar citām specifiskām garšvielām. Pēc tam kartupeļu daiviņas pārkaisi ar parmežana sieru. Tad liec klāt arī garšvielu maisījumu. Visu rūpīgi samaisi un atstāj uz minūti ievilkties.
- Liec kartupeļus krāsnī uz aptuveni 25 minūtēm, līdz daiviņas būs zeltaini brūnas. Kad gatavs, apber tās ar zaļumiem un ēd kopā ar kādu mērcīti!