Torte “Rafaello”

Torte “Rafaello”

Mājās pagatavota torte. Kas gan var būt vēl dabiskāks, svaigāks un garšīgāks? Pat ja recepte neprasa īpašas iemaņas un ekstravagantus produktus, jūs varat pagatavot kaut ko pasakaini garšīgu. Jo viss noslēpums slēpjas sastāvdaļu pareizā salikumā! Tieši šo triku varat izmantot, gatavojot torti “Rafaello”. Šajā desertā lieliski sader maigais baltais biskvīts ar kokosriekstu – mandeļu krēmu.

SASTĀVDAĻAS:

  • olas – 6 gab.
  • cukurs – 200 g
  • mandeles – 100 g
  • kviešu milti – 125 g
  • mandeļu ekstrakts – pēc garšas
  • sāls – šķipsniņa
  • baltā šokolāde – 200 g
  • maskarpone siers – 250 g
  • saldais krējums – 550 ml
  • pūdercukurs – 130 g
  • kokosriekstu piens – 150 ml
  • kokosriekstu skaidiņas - 200 g

PAGATAVOŠANA:

  • Atdalīt olu baltumus no dzeltenumiem. Olām jābūt istabas temperatūrā. Baltumus saputot ar mikseri stingrās putās. Tad pakāpeniski pievienot cukuru un putot vēl trīs minūtes.
  • Dzeltenumiem pievienot dažus pilienus mandeļu esences, un pieliet olu baltumiem. Atkal labi saputot. Tad pievienot miltus un sablendētas mandeles.
  • Formā, kuras diametrs ir 22 – 24 cm ieklāt cepamo papīru un ieliet mīklu. Cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 170 grādiem, 40 – 50 minūtes.
  • Tālāk gatavot krēmu. Balto šokolādi un daļu saldā krējuma izkausēt ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī. Atlikušo krējumu saputot blenderī kopā ar pūdercukuru, lai iegūtu pēc iespējas biezāku masu.
  • Maskarpone sieram pievienot šķipsniņu sāls un saputot ar putojamo slotiņu. Samaisīt masu ar olas baltumiem, balto šokolādi un 3 ēdamkarotēm kokosriekstu skaidiņu. Lai krēms būtu vēl saldāks, pievienot mazliet pūdercukura.
  • Biskvīta piesūcināšanai izmantot kokosriekstu pienu. Ja tas nešķiet pietiekami salds, pievienot pūdercukuru.
  • Atdzisušo biskvītu gareniski sagriezt trīs vienādās daļās. Formu, kurā “būvēsiet”” torti, izklāt ar cepamo papīru.
  • Likt pirmo biskvītu, piesūcināt ar kokosriekstu pienu un apsmērēt ar krēmu. Tā darīt ar visiem biskvītiem, taču atcerieties atstāt krēmu tortes apsmērēšanai. Ar to apsmērēt tortes sānus un virsu.
  • Tad torti apbārstīt ar kokosriekstu skaidiņām un izrotāt ar “Rafaello” konfektēm. Dekorēšanai noderēs arī figūriņas no baltās šokolādes un mandeļu skaidiņas. Likt torti uz 3 – 4 stundām ledusskapī, lai tā labāk savilktos.
  • Maigo torti pasniegt atdzesētu ar rūgtu kafiju – tas būs ideālais savienojums. Un protams, šo desertu dievinās arī jūsu bērni. Tā būs lieliska dzimšanas dienas kulminācija.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!