Receptes
Saldā šokolādes rulete ar banāniem – pārsteidziet savus mīļos ar neparastu desertu!
Šis deserts ļoti izsmalcināti izskatīsies uz jūsu svētku galda. Un ja vēl viesībās piedalās bērni, tad rulete uz svētku galda ilgi neaizkavēsies!
SASTĀVDAĻAS:
MĪKLA:
- 4 olas
- 200 g cukura
- 75 g miltu
- 75 g cietes
- 4 ēdamkarotes auksta ūdens
- 2 ēdamkarotes kakao
- 1 tējkarote cepamā pulvera
KRĒMS:
- 500 g maskarpones siera
- 250 g saldā krējuma
- ½ paciņas granulētā želatīna (5 g)
- 8 ēdamkarotes cukura
- 1 pudelīte vaniļas esences
- 4 tējkarotes šķīstošā kapučīno
- 2 banāni
ROTĀŠANAI:
-
50 g rīvētas šokolādes
PAGATAVOŠANA:
- Mīklai: saputojam olas baltumus, pakāpeniski pievienojam cukuru, tad pa karotei auksto ūdeni un pa vienam olas dzeltenumus, un beigās miltus kas samaisīti ar cieti, cepamo pulveri un 2 ēdamkarotēm kakao. Mīklu lejam cepamajā formā, kas sasmērēta ar eļļu un izklāta ar cepamo papīru. Cepam apmēram 20 minūtes.
- Gatavību pārbaudām ar koka irbulīti.
- Uz tīra dvieļa izbārstām ēdamkaroti cukura un liekam vēl silto mīklu. Ar dvieļa palīdzību apgriežam mīklas plāksni un pagaidām, lai atdziest.
- Krēmam: iemērcam želatīnu 100 ml auksta ūdens un atstājam uz 10 minūtēm, tad sildām uz nelielas uguns.
- Neuzvāriet, lai želatīns nezaudētu savas želējošās īpašības. Izšķīdinām kapučīno 50 ml karsta ūdens un ļaujam atdzist.
- Pa to laiku saputojam saldo krējumu ar vaniļas cukuru, pievienojam izšķīdināto un atdzesēto kapučīno un maskarpones sieru. Izšķīdinātajā želatīnā liekam karoti krēma, samaisām, pieliekam vēl karoti krēma, atkal samaisām, tad pielejam visu atlikušo krēmu.
- Attinam dvieli, ņemam mīklas plāksni un liekam formā. Pa virsu klājam pusi krēms, pa vidu liekam divus nomizotus banānus un sarullējam mīklas plāksni ciešā ruletē.
- Ar atlikušo krēmu sasmērējam visu ruleti.
- Rotājam ruleti ar rīvēto šokolādi vai dekoru pēc jūsu izvēles.
LAI LABI GARŠO!