Tomātu un piparu mērce ziemai. Garša ir satriecoša!

Tomātu un piparu mērce ziemai. Garša ir satriecoša!

Tomātu – piparu mērce būs lielisks papildinājums gaļai un pastai, kā arī palīgs citu ēdienu pagatavošanai.
Mērce iznāk izteiksmīga gan pēc krāsas gan garšas, ļoti aromātiska un mazliet pikanta.
No šī daudzuma iznāks apmēram trīs litri garšīgās mērces.

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 kg tomātu
  • 0,3 kg sīpolu
  • 0,5 kg saldo piparu
  • 1 asais pipars
  • 4 – 5 daiviņas ķiploka
  • 0,5 glāzes augu eļļas
  • 0,5 glāzes etiķa
  • 2 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • garšvielas

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus nomazgāt, izgriezt vidiņu.
  • Sīpolus nomizot, piparus attīrīt no sēklām, sagriezt salmiņos.
  • Tomātus samalt gaļas mašīnā.
  • Sanāks apmēram 3 litri tomātu biezeņa.
  • Sīpolus, asi piparu un saldos piparus arī samalt gaļas mašīnā.
  • Samaltos dārzeņus likt katlā, pielikt caur ķiploku spiedi izspiestās ķiploka daiviņas, sāli, cukuru, eļļu un likt vārīties uz vidējas uguns.
  • Uzvārīt, pieliet etiķi un karsēt vēl vienu stundu.
  • Gatavošanas laikā pielikt garšvielas, pagaršot, vai vēl nevajag pielikt etiķi, cukuru vai sāli.
  • Kad mērce gatava, liet to izkarsētās burkās vai pudelēs, cieši aizskrūvēt.
  • Atdzesēt un likt vēsā vietā.
  • Gardā un aromātiskā mērce no pipariem un tomātiem ir gatava.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!