Sliņķu lečo ziemai

Sliņķu lečo ziemai

Kā noprotat, jau pats nosaukums vedina domāt par to, ka šis lečo būs viegli pagatavojams. Tas domāts cilvēkiem, kas tur cieņā savu laiku un enerģiju, un cenšas ekonomēt kā vienu, tā otru.

SASTĀVDAĻAS:

Rēķināts uz 6 puslitra burciņām:

  • tomāti – 3 kg
  • saldie pipari – 1 kg
  • ķiploki – 3 daiviņas
  • 9% etiķis – 2 – 3 ēdamkarotes
  • cukurs – 200 g
  • sāls – 2 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

  • Tomātus noskalot, nosusināt un sagriezt daiviņās. Saldos piparus noskalot, nosusināt, izņemt sēklas, izgriezt baltās daļas un sagriezt salmiņos.
  • 1,5 kg tomātu un piparus samaisīt un likt katlā. Ja tomāti nav ļoti sulīgi, pieliet 0,5 – 1 glāzi ūdens.
  • Uzvārīt un karsēt uz nelielas uguns apmēram 10 minūtes. Ik pa brīdim apmaisīt. Tad pievienot atlikušos tomātus un visu samaisīt.
  • Pievienot cukuru un sāli. Vārīt uz nelielas uguns vēl apmēram 20 – 25 minūtes.
  • Ķiplokus nomizot un saspiest ķiploku spiedē. Pievienot tomātu masai, pieliet etiķi. Lečo vārīt vēl piecas minūte, līdz gatavībai.
  • Burkas izmazgāt un izkarsēt cepeškrāsnī. Slinko lečo likt burkās un cieši aizskrūvēt. Glabāt vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!