Siera krekeri
Esam sagatavojuši ļoti vienkāršas un tajā pašā laikā garšīgas uzkodas recepti. Šos siera krekerus varat pagatavot pārdesmit minūšu laikā. Tie jums noteikti garšos, īpaši, ja esat sāļu uzkodu cienītājs. Šos krekerus varat pasniegt maizes vietā vai pagatavot kā uzkodu pie alus. Taču ņemiet vērā, labāk uzreiz pagatavot divkāršu porciju, jo tie no galda pazudīs pirmie.
SASTĀVDAĻAS:
- sviests – 100 g
- kviešu milti – 100 g
- cietais siers – 100 g
- olas dzeltenums – 1 gab.
- sāls – pēc garšas
- malti melnie pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
Sieru sablendē. Aukstu sviestu saputo ar miltiem un olas dzeltenumiem, tad samaisa ar sieru, sāli un pipariem.
Var ievienot garšvielas pēc savas gaumes un patikšanas.
No gatavās mīklas formē bumbu, tad ietin no pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz pusstundu.
Mīklu izrullē un ar salmiņa palīdzību izveido caurumiņus. Tad mīklu sagriež nelielos trijstūrīšos.
Krekerus liek uz cepamās plāts, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep 180 grādos 10 minūtes.
Šie krekeri nebūt nav sliktāki par veikalā nopērkamajiem, taču sastāvdaļas noteikti ir daudz labākas.
Nenoslinkojiet un pagatavojiet savai ģimenei šo gardo uzkodu!
LAI LABI GARŠO!