Receptes
Desmit garšīgas diētisku salātu receptes
Salātu receptes pilnvērtīgai maltītei ar norādītu kaloritāti un uzturvērtību.
Diētiskie Cēzara salāti
SASTĀVDAĻAS:
- 200 g ledus salāti
- 50 g vistas krūtiņas
- 1 ola
- 30 g baltmaizes
- 1 daiviņa ķiploka
- 15 g siera (tauku saturs 15% )
- 1 tējkarote olīveļļas
PAGATAVOŠANA:
- Vistas krūtiņu sagriežat gabaliņos un uz sausas pannas apcepiet līdz tā ir gatava. Novāriet un sasmalciniet olu, sarīvējiet sieru, sasmalciniet ķiploku. Maizi sagriežat kubiņos un apcepiet uz pannas vai cepeškrāsnī, līdz tā kļūst zeltaina un kraukšķīga. Salātu lapas sapluciniet ar rokām nelielos gabaliņos. Visas sastāvdaļas sajauciet bļodā un aizdariet ar olīveļļu.
- Vienā porcijā ir 304 kkal, 25 g olbaltumvielu, 13 g tauku un 21 g ogļhidrātu.