Receptes
Šokolādes fondants
SASTĀVDAĻAS:
- 2 olas
- 45 g miltu
- 90 g rūgtās šokolādes
- 90 g sviesta
- 100 g cukura
Veidņu ieziešanai:
- kakao pulveris
- sviests
PAGATAVOŠANA:
- Sakuļ olas, līdz izveidojas putas.
- Iecilā cukurā un vēlreiz sakuļ.
- Šokolādi un sviestu izkausē karstā ūdens peldē.
- Izkausētajai šokolādei un sviestam pievieno olu maisījumam, pastāvīgi maisot.
- Iesijā miltus un sakuļ viendabīgā masā.
- Mazās veidnītes ieziež ar sviestu un pārkaisa ar kakao pulveri.
- Veidnēs lej tik daudz mīklas, lai cepšanas laikā fondanti nepaceļas.
- Cep sakarsētā krāsnī 5-12 minūtes, fondantiem iekšpusē jābūt šķidriem.
- Pasniedz pārkaisītus ar kakao pulveri un pūdercukuru, var rotāt ar zemenēm.