Šokolādes fondants

Šokolādes fondants

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 olas
  • 45 g miltu
  • 90 g rūgtās šokolādes
  • 90 g sviesta
  • 100 g cukura

Veidņu ieziešanai:

  • kakao pulveris
  • sviests

PAGATAVOŠANA:

  • Sakuļ olas, līdz izveidojas putas.
  • Iecilā cukurā un vēlreiz sakuļ.
  • Šokolādi un sviestu izkausē karstā ūdens peldē.
  • Izkausētajai šokolādei un sviestam pievieno olu maisījumam, pastāvīgi maisot.
  • Iesijā miltus un sakuļ viendabīgā masā.
  • Mazās veidnītes ieziež ar sviestu un pārkaisa ar kakao pulveri.
  • Veidnēs lej tik daudz mīklas, lai cepšanas laikā fondanti nepaceļas.
  • Cep sakarsētā krāsnī 5-12 minūtes, fondantiem iekšpusē jābūt šķidriem.
  • Pasniedz pārkaisītus ar kakao pulveri un pūdercukuru, var rotāt ar zemenēm.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!