Sešpadsmit vislabākās brokastu receptes, kas palīdzēs jums samazināt svaru
Neskaitāmos pētījumos ir pierādīts brokastu svarīgums un noderīgums. Pareizas brokastis ir ļoti svarīgas vispārējam veselības stāvoklim, enerģijas līmeņa paaugstināšanai un veselīgai svara zaudēšanai.
Lūk, 16 brokastu receptes, kurās ir gan nepieciešamās barības vielas, gan šķiedrvielas un olbaltumvielas, kas darbojas sinerģijā, lai optimizētu jūsu vispārējo veselības stāvokli:
Dārzeņi ar ceptu olu
Šī vienkāršā recepte ir ideāls paņēmiens dienas uzsākšanai! Piesitiet olu dārzeņiem, cepiet un izbaudiet!
Augļi un jogurts
Grieķu jogurts ir ļoti noderīgs un barojošs produkts, jo satur daudz olbaltumvielu. Pievienojiet tam jūsu iecienītākos augļus vai ogas un izbaudiet ļoti sātīgu un enerģiju nesošu maltīti!
Auzu pārslas
Sajauciet auzu pārslas ar čia sēklām, kanēli, pusglāzi mandeļu piena, ¼ glāzi jogurta, vienu banānu, mandelēm, mellenēm un konservētiem ananasiem. Pa nakti atdzesējiet ledusskapī un no rīta, pirms ēšanas vēlreiz samaisiet.
Banāns, mandeles, zemenes un jogurts
Sajauciet visas sastāvdaļas, lai veidotos barojošs kokteilis. Tas satur ap 350 kkal un 15g olbaltumvielu.
Pīrāgs ar zemu ogļhidrātu līmeni:
Sastāvdaļas:
- 3 tases mandeļu miltu
- 1 ēdamkarote maltu linsēklu
- ½ tējkarote jūras sāls
- 2 ēdamkarotes olīveļļas
- ½ tējkarotes dzeramās sodas
- 3 lielas olas
- ¾ glāzes mandeļu, kokosriekstu vai govs piena
Pagatavošana:
- Sajauciet visas sastāvdaļas, lai veidotos viendabīga mīkla. Uzkarsējiet pannu, lejiet uz tās mīklu un cepat uz vidējas uguns.
- Apgriežat un cepat vēl 2 – 3 minūtes. Pasniedziet ar saviem iecienītākajiem augļiem, ogām, saldo mērci vai kaut ko citu pēc jūsu izvēlas.
Ābolu – kanēļa pīrāgs
Sajauciet neuzbriedinātu kvinoju ar mazliet rīvēta muskatrieksta, kanēli, āboliem, mandelēm un rozīnēm. Saputojiet dažas olas, pielejiet sojas pienu un kļavu sīrupu. Visu rūpīgi samaisiet un lejiet ar eļļu izsmērētā formā. Cepiet cepeškrāsnī apmēram stundu. Šis pīrāgs nesatur glutēnu un ir bagāts ar olbaltumvielām un šķiedrvielām.
Omlete ar avokado
Pārgriežat avokado uz pusēm, izņemat kauliņu un izgrebiet dažas tējkarotes mīkstuma. Piepildiet pusītes ar sakultu olu, sāli, pipariem un sasmalcinātiem lociņiem. Cepiet cepeškrāsnī apmēram 15 minūtes.
Garšvielām bagātais biezenis
Sajauciet četras tases čia sēklu, mazliet sojas piena, ēdamkaroti kļavu sīrupa, ingveru, kanēli un jūras sāli. Dažas stundas atdzesējiet un pa virsu uzberiet riekstus un rozīnes.
Augļi un biezpiens
Pievienojiet vājpiena biezpienam savus iecienītākos augļus un ogas. Porcija satur 81 kkal un 14 g olbaltumvielu.
Lasis ar sparģeļiem
Apcepiet sparģeļus apmēram desmit minūtes ļaujiet atdzist. Ap katru sparģeli aptiniet gabaliņu laša.
Omlete no olu baltumiem
Šīs ir brokastis, kas pagatavotas no olu baltumiem, fetas siera, sīpola, saldā pipara un spinātiem. Tās ir ļoti garšīgas, barojošas un satur salīdzinoši maz kaloriju.
Kvinoja ar olu un ķiplokiem
Bļodā sajauciet timiānu, sāli, piparus, kvinoju, pienu, olas un ķiploku. Pieliekat spinātus, lejat visu formā un cepat cepeškrāsnī apmēram 45 minūtes. Uzberat pa virsu mazliet siera uz cepat vēl 10 minūtes.
Tofu
Lielā pannā uzkarsējat mazliet eļļas, pieliekat sīpolus un piparus. Dažas minūtes apcepiet, tad pievienojiet ķimenes un koriandru. Pieliekat tofu un kurkumu. Beigās pievienojiet konservētas pupiņas un pavāriet vēl minūti. Pieliekat svaigu koriandru un sāli.
Avokado ar cieti vārītām olām
Šīs, laikam, ir visvienkāršākās brokastis, kas sniegs patīkamu sāta sajūtu. Tās satur pavisam nedaudz ogļhidrātu. Novāriet divas olas, sagriežat gabaliņos un sajauciet ar gabaliņos sagrieztu avokado.
Ogas ar kokosriekstiem
Sajauciet kokosriekstu miltus ar kokosriekstu skaidiņām, dzeramo sodu, sāli, kanēli un saldo krējumu. Citā traukā sajauciet medu ar olām, kokosriekstu eļļu, mandeļu pienu un ābolu etiķi. Tad sajauciet abu trauku saturu, pievienojiet mellenes, lejat formā un cepat cepeškrāsnī apmēram pusstundu.
Olas ar lasi un avokado
Vāriet olas apmēram piecas minūtes. Liekat bļodā sagrieztu avokado, kūpinātu lasi un rukolu. Pieliekat olas, uzberat mazliet sāls un piparus. Pārlejat ar citronu sulu.