Kabaču suflē

Kabaču suflē

Kamēr vēl atvasara un pirmās rudens dienas lutina mūs ar bagātīgo ražu, ir īstais laiks pagatavot saviem mājiniekiem kabaču suflē. Tas ir ideāls atvasaras ēdiens – garšīgs un viegls. Sastāvdaļas ir lētas un pieejamas un pagatavošanas process – ļoti vienkāršs.

SASTĀVDAĻAS: (4 porcijām)

  • vidēja izmēra kabacis – 1 gab.
  • sīpols – 1 gab.
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • olas – 2 gab.
  • milti – 1 ēdamkarote (ar kaudzīti)
  • 10% saldais krējums – 4 ēdamkarotes
  • sviests – 20 g + formiņu iesmērēšanai
  • sāls – pēc garšas
  • malti melnie pipari – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Sīpolu nomizot un sagriezt kubiņos. Ķiploku smalki sakapāt. Kabaci noskalot, nomizot un arī sagriezt kubiņos.
  • Sīpolu apcept pannā sviestā, līdz tas kļūst zeltains, pielikt sāli un piparus.
  • Pievienot ķiplokus un apcept kopā ar sīpoliem, līdz parādās ķiplokam raksturīgā smarža.
  • Tad pannā apcept kabačus un sutināt zem vāka, līdz tie kļuvuši mīksti.
  • Visu pārlikt bļodā un sablendēt viendabīgā masā.
  • Olām atdalīt dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputot ar saldo krējumu. Pievienot miltus, samaisīt, lai neveidotos kunkulīši.
  • Olu masu pieliet kabaču masai, visu samaisīt.
  • Baltumus saputot stingrās putās. Pa daļām iecilāt kabaču masā.
  • Likt ar sviestu izsmērētās formiņās. Cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem 20 minūtes.
  • Gatavo suflē izņemt no krāsns. Garšīgais un maigais kabaču suflē ir gatavs!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!