Receptes
Kabaču suflē
Kamēr vēl atvasara un pirmās rudens dienas lutina mūs ar bagātīgo ražu, ir īstais laiks pagatavot saviem mājiniekiem kabaču suflē. Tas ir ideāls atvasaras ēdiens – garšīgs un viegls. Sastāvdaļas ir lētas un pieejamas un pagatavošanas process – ļoti vienkāršs.
SASTĀVDAĻAS: (4 porcijām)
- vidēja izmēra kabacis – 1 gab.
- sīpols – 1 gab.
- ķiploki – 2 daiviņas
- olas – 2 gab.
- milti – 1 ēdamkarote (ar kaudzīti)
- 10% saldais krējums – 4 ēdamkarotes
- sviests – 20 g + formiņu iesmērēšanai
- sāls – pēc garšas
- malti melnie pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Sīpolu nomizot un sagriezt kubiņos. Ķiploku smalki sakapāt. Kabaci noskalot, nomizot un arī sagriezt kubiņos.
- Sīpolu apcept pannā sviestā, līdz tas kļūst zeltains, pielikt sāli un piparus.
- Pievienot ķiplokus un apcept kopā ar sīpoliem, līdz parādās ķiplokam raksturīgā smarža.
- Tad pannā apcept kabačus un sutināt zem vāka, līdz tie kļuvuši mīksti.
- Visu pārlikt bļodā un sablendēt viendabīgā masā.
- Olām atdalīt dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus saputot ar saldo krējumu. Pievienot miltus, samaisīt, lai neveidotos kunkulīši.
- Olu masu pieliet kabaču masai, visu samaisīt.
- Baltumus saputot stingrās putās. Pa daļām iecilāt kabaču masā.
- Likt ar sviestu izsmērētās formiņās. Cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem 20 minūtes.
- Gatavo suflē izņemt no krāsns. Garšīgais un maigais kabaču suflē ir gatavs!
LAI LABI GARŠO!