Sātīga un bieza zirņu zupa ar žāvētu gaļu

Sātīga un bieza zirņu zupa ar žāvētu gaļu

SASTĀVDAĻAS:

  • Žāvētas cūku ribiņas – 300 g
  • Krakovas desa – 200 g
  • Šķeltie zirņi – 1 glāze
  • Sīpoli – 2 gab.
  • Kartupeļi – 4 gab.
  • Burkāns – 1 gab.
  • Lauru lapa
  • Sāls, melnie pipari – pēc garšas
  • Zaļumi – (dilles, pētersīļi)

PAGATAVOŠANA:

  • Šai zupai labāk noderēs šķeltie zirņi, tie izvārīsies daudz ātrāk. Zirņus iemērciet nelielā ūdens daudzumā un atstājiet uz 6 stundām.
  • Lejat katlā ūdeni un liekat iekšā zirņus, uzvārāt, noputojiet, samaziniet uguni un turpiniet vārīt, līdz zirņi gatavi, apmēram 40 minūtes.
  • Ik pa laikam apmaisiet, lai zirņi nepiedegtu. Pieliekat mazliet cūku ribiņas.
  • Sagriežat ribiņas un desu šķēlītēs, liekat uz pannas.
  • Kad sāk izdalīties tauki un gabaliņi mazliet apcepušies, pieliekat smalki sagrieztus sīpolus un burkānus. Turpiniet cept, līdz dārzeņi kļūst zeltaini.
  • Kartupeļus nomizojiet, sagriežat gabaliņos un liekat katlā pie zirņiem. Kad kartupeļi jau nāk gatavi, pieliekat pannas saturu.
  • Dažas minūtes pirms zupa gatava, pieliekat lauru lapu, piparus, dilles un pētersīļus.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!