Receptes
Sātīga un bieza zirņu zupa ar žāvētu gaļu
SASTĀVDAĻAS:
- Žāvētas cūku ribiņas – 300 g
- Krakovas desa – 200 g
- Šķeltie zirņi – 1 glāze
- Sīpoli – 2 gab.
- Kartupeļi – 4 gab.
- Burkāns – 1 gab.
- Lauru lapa
- Sāls, melnie pipari – pēc garšas
- Zaļumi – (dilles, pētersīļi)
PAGATAVOŠANA:
- Šai zupai labāk noderēs šķeltie zirņi, tie izvārīsies daudz ātrāk. Zirņus iemērciet nelielā ūdens daudzumā un atstājiet uz 6 stundām.
- Lejat katlā ūdeni un liekat iekšā zirņus, uzvārāt, noputojiet, samaziniet uguni un turpiniet vārīt, līdz zirņi gatavi, apmēram 40 minūtes.
- Ik pa laikam apmaisiet, lai zirņi nepiedegtu. Pieliekat mazliet cūku ribiņas.
- Sagriežat ribiņas un desu šķēlītēs, liekat uz pannas.
- Kad sāk izdalīties tauki un gabaliņi mazliet apcepušies, pieliekat smalki sagrieztus sīpolus un burkānus. Turpiniet cept, līdz dārzeņi kļūst zeltaini.
- Kartupeļus nomizojiet, sagriežat gabaliņos un liekat katlā pie zirņiem. Kad kartupeļi jau nāk gatavi, pieliekat pannas saturu.
- Dažas minūtes pirms zupa gatava, pieliekat lauru lapu, piparus, dilles un pētersīļus.