Dārzeņu salāti ar svaigiem kāpostiem ziemai bez sterilizācijas

Dārzeņu salāti ar svaigiem kāpostiem ziemai bez sterilizācijas

Sastāvdaļas:

  • baltie kāposti 1 kg.
  • tomāti 1 kg.
  • sīpoli 500 gr.
  • burkāni 500 gr.
  • saldie pipari 500 gr.
  • augu eļļa 150 ml.
  • galda sāls 40 gr.
  • cukurs 20 gr.
  • smaržīgie pipari 10-12 gab.
  • lauru lapa 5 gab.
  • etiķskābe 70% 2 ēd.k.

Pagatavošana:

Pannā, kas uzstādīta uz plīts, ielejiet trīs ēdamkarotes no kopējā augu eļļas daudzuma un ielieciet tajā sīpolu, kas sagriezti mazos pusgredzenos, pēc tam maisot, apcepiet līdz zeltaini brūnai krāsai

Diezgan smalki sagrieziet vienu kilogramu balto kāpostu un ievietojiet to lielā emaljas bļodā, pēc tam ieberiet tajā 40 gramus rupjo galda sālo, divdesmit gramus cukura un labi samaisiet visas sastāvdaļas.

,P.Uz rupjās rīves sarīvējam 500 gramus burkānu, ko pēc tam ieliekam kopējā bļodāun labi samaisām kopā ar kāpostiem, pēc tam bļodā liekam apceptos sīpolus un labi samaisām visas sastāvdaļas, līdz izdalās sula.

Sagrieziet 500 gramus paprikas sloksnēs, kuras pēc tam ievietojam kopējā bļodā un visas sastāvdaļas labi sajaucam savā starpā. 1 kilogramu tomātu sagriežam mazos gabaliņos, kurus arī ievietojam kopējā bļodā un visas sastāvdaļas kārtīgi samaisām savā starpā, pēc tam bļodu ar dārzeņiem atstājam uz 30 minutēm, lai izdalās dārzeņu sula.

Laika gaitā ielejiet atlikušo augu eļļu bļodā pie dārzeņiem, pēc tam pievienojiet piecas lauru lapas, desmit līdz divpadsmit piparus un pārlieciet visus dārzeņus katlā. Visus dārzeņus uzvāraam aptuveni 10 minūtes. Pēc tam pievienojiet esenci. Tad vēl pavāriet dārzeņus kādas 3 minūtes.

Sagatavotos salātus ievietojiet sterilizētās burkās un piepildiet tās līdz pašai augšai, uzskrūvējiet vāciņus, tad pagrieziet burkas un pārbaudiet vai nekas netek garām. Sasedziet burkas ar siltu segu, kamēr burkas pilnībā atdziest.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!