Pildīti kartupeļi

Pildīti kartupeļi

Pildītu kartupeļu pagatavošanas recepšu ir ne mazums. Tās ļauj veselīgi dažādot mūsu ēdienkarti. Bet par šo pagatavošanas veidu diez vai būsiet dzirdējuši! Kāds varbūt teiks, ka ar šo ēdienu ir liela noņemšanās, bet tas pavisam nav tā. Ja jums no vakardienas palikuši apcepti kartupeļi vai esat tos sagatavojuši jau agrāk, tad pavisam viegli varat pagatavot oriģinālu ēdienu. Starp citu, garšo vienkārši lieliski. Tad kāpēc gan neizmēģināt?

SASTĀVDAĻAS:

  • kartupeļi – 2 – 3 gab.
  • cietais siers – 50 g
  • saldais pipars – 1 gab.
  • saulespuķu eļļa – 3 ēdamkarotes
  • pētersīļi – 1 buntīte

PAGATAVOŠANA:

  • Nomazgājiet un nosusiniet paliela izmēra kartupeļus.
  • Iesmērējiet tos ar saulespuķu eļļu un liekat uz cepamās pannas, kas izklāta ar foliju.
  • Cepat cepeškrāsnī 190 – 200 grādos. Pārbaudiet kartupeļu gatavību, iedurot tajā ar nazi. Tam viegli jāieduras kartupelī.
  • Gareniski pārgriežat kartupeļus uz pusēm un rūpīgi ar karoti izņemat mīkstumu.
  • Pagatavojiet pildījumu: kartupeļu masu samaisiet ar rīvētu cieto sieru, smalki sagrieztu saldo piparu un pētersīļiem.
  • Sagatavoto masu iepildiet kartupeļos.
  • Uzlejiet nedaudz eļļas uz katra kartupeļa, pa virsu uzrīvējat vēl mazliet siera un liekat kartupeļus cepeškrāsnī uz 20 minūtēm.
  • Ja jums patīk pasniegt kartupeļus kā piedevu svētku galdā, tad nākamreiz izdariet to īpaši, izmantojot šo recepti. Šis ēdiens dod sāta sajūtu un ir neparasti garšīgs pateicoties pildījumam un kraukšķīgajai siera garoziņai.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!