Receptes
Rīsu deserts franču gaumē ar ceptiem rabarberiem
Tas ir deserts no saldā risoto un rabarberiem. Pat tad, ja ciest nevarat rīsu biezputru, no šī deserta diez vai spēsiet atteikties.
SASTĀVDAĻAS:
- 500 g rabarberu, cepti baltvīnā
- 350 g risoto rīsu
- 150 ml baltvīna
- 1 litrs piena
- 50 g sviesta
- 100 g pūdercukura
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 lauru lapa
PAGATAVOŠANA:
- Uzsildiet pienu. Lielā pannā izkausējiet sviestu, iemaisiet tajā vaniļas cukuru.
- Pievienojiet lauru lapu, cukuru un divus litrus ūdens. Karsējiet nepārtraukti maisot, līdz cukurs pilnībā izkusis, bet nav sācis karamelizēties.
- Pieberiet rīsus un maisiet dažas minūtes, lai tie kļūtu caurspīdīgi. Pielejiet vīnu un turpiniet maisīt, kamēr rīsi uzsūks šķidrumu.
- Pakāpeniski, pa nelielām porcijām pielejiet uzkarsēto pienu, pagaidiet, lai tas pilnībā iesūcas – viss process aizņems kādas 30 minūtes. Rezultātā rīsiem jābūt ‘’al dente”, bet visai masai – krēmīgai.
- Atsevišķi uzcepiet rabarberus baltvīnā (sagriežat tos gabaliņos, pieliekat mazliet sasmalcināta ingvera, visu samaisiet, liekat karstumizturīgā traukā, tā lai rabarberi būtu vienā kārtā. Pārlejiet ar baltvīnu un cepiet cepeškrāsnī 200 grādos 15 – 20 minūtes. Rabarberiem jābūt mīkstiem, bet nav jājūk ārā), tad iemaisiet tos rīsos vai izliekat pa virsu. Pasniedziet nekavējoties.
LAI LABI GARŠO!