Receptes
Ābolu salāti ar zemenēm, rabarberiem un valriekstiem
SASTĀVDAĻAS:
- salāti “Lollo Rosso” – 1 galviņa
- zemenes – 250 g
- āboli – 4 gab.
- citronu sula – 1 ēdamkarote
- lobīti valrieksti – sauja
- rabarberi – 4 kāti
ZEMEŅU MĒRCEI:
- olīveļļa – 150 ml
- zemenes – 7 – 10 gab.
- baltvīna etiķis – 1 tējkarote
PAGATAVOŠANA:
- Salātus “Lollo Rosso”” sadalīt lapās, rūpīgi noskalot un nosusināt. Rabarberus noskalot, nosusināt, sagriezt 10 cm garās nūjiņās, tad plānos salmiņos.
- Ābolus noskalot un nomizot. Katru ābolu sagriezt četrās daļās, izņemt serdes. Tad katru daļu sagriezt plānās šķēlītēs, apslacīt ar citronu sulu. Zemenes noskalot, nosusināt, noņemt zaļos kātiņus.
- Pagatavot zemeņu mērci. Sablendēt zemenes, tad, turpinot blendēt, smalkā strūkliņā pieliet olīveļļu un baltvīna etiķi.
- Valriekstus rupji sakapāt ar nazi.
- Lēzenā traukā izkārtot salātu lapas, uz tām likt ābolus, zemenes un rabarberus. Pārliet ar mērci un uzbērt riekstus.
LAI LABI GARŠO!