Receptes
Frikadeļu pīrāgs siera garoziņā
Manas ģimenes vīrieši šo gardumu apēda vienā piegājienā.
SASTĀVDAĻAS:
- 3 olas
- 150 g miltu
- 250 g skābā krējuma
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- ½ tējkarote sāls
- 150 g siera
- 500 g gatavu frikadelīšu
PAGATAVOŠANA:
- Varat izmantot pirktās frikadeles vai tās, kuras esat iepriekš pagatavojis un ielicis saldētavā. Pirms gatavošanas izņemiet tās no saldētavas un atlaidiniet 15 – 20 minūtes. Tas nepieciešams, lai frikadeles būtu vieglāk iespiest mīklā.
- Bet ja gatavojat frikadeles tajā pašā dienā, tad vajag tās ielikt uz brīdi saldētavā.
- Olas mazliet uzputojat, pieliekat krējumu, tad miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri un sāli. Vajadzētu iznākt mīklai, kas pēc konsistences ir līdzīga pankūku mīklai.
- Mīklu ieliet formā, kas izsmērēta ar sviestu vai eļļu.
- Mīklā likt frikadelītes, diezgan tuvu vienu otrai.
- Sieru sarīvēt uz rupjās rīves un iebērt starp frikadelēm.
- Cept cepeškrāsnī, 180 grādos apmēram 30 minūtes (bet jāskatās pēc savas cepeškrāsns īpatnībām).
- Gatavajam pīrāgam ļaut mazliet atdzist un ļaut uzsūkt frikadeļu buljonu.
LAI LABI GARŠO!