Receptes
Grūbu risoto
SASTĀVDAĻAS:
- selerijas sakne;
- 2 sīpoli;
- pāris daiviņu ķiploku;
- 1 ēdamkarote eļļas;
- šķipsna piparu;
- pētersīļi.
- Grūbas iemērc uz stundu (var arī uz visu nakti). Grūbas aplej ar ūdeni (2 daļas ūdens, 1 daļa grūbu) un vāra, kamēr pusgatavas. Sīpolus sasmalcina, ķiplokus sagriež.
- Sīpolus un ķiplokus nedaudz apcep eļļā. Seleriju sagriež salmiņos. Pusgatavām grūbām pievieno apceptos sīpolus un ķilokus, vāra uz minimālas uguns līdz gatavībai.
- Iespējams,ka vēl jāpielej nedaudz ūdens. Kad risoto gatavs, pievieno sāli, piparus, sakapātus pētersīļus.