Rieksti karamelē

Rieksti karamelē

Ja nebūtu riekstu, konditorejas māksla zaudētu lielu daļu sava šarma. To piesātinātā un vienlaicīgi maigā garša saskan ar saldumu tāpat kā tomāti harmonē ar pipariem – ideāli. Šodien piedāvājam jums vienkāršu, bet ļoti veiksmīgu riekstu karamelē recepti.
Šī mājas recepte ir pagatavojama dažās minūtēs, bet garduma pietiks ilgam laikam. Oriģinālajā receptē tiek izmantots glikozes sīrups, bet mēs to aizstājām ar daudz dabiskāku sastāvdaļu – medu. Tas bagātinās riekstu garšu, bet ja jūs esat iecienījuši riekstus kopā ar dažām piena notīm, tad varat pievienot medum mazliet iebiezinātā piena. Un tā, sagatavojiet cepešplāti!

SASTĀVDAĻAS:

  • mandeles – 225 g
  • valrieksti – 225 g
  • zemesrieksti – 225 g
  • cukurs – 900 g
  • medus – 200 ml
  • ūdens – 450 ml

PAGATAVOŠANA:

  • No riekstiem varat gatavot maisījumu vai gatavot tos atsevišķi. Jums vajadzēs 300 ml cukura, 150 ml ūdens un 70 ml medus uz 225 g jebkuru riekstu.
  • Iesākumā apgrauzdējiet riekstus uz pannas, lai ievērojami uzlabotu to garšu.
  • Tad pievienojiet cukuru, izšķīdiniet to ūdenī un pieliekat medu. To labāk darīt kādā dziļā pannā. Labāk visu darīt pa daļām, jo pretējā gadījumā būs diezgan sarežģīti.
  • Iegūto riekstu – karameles masu izklājiet uz cepešplāts, kas izklāta ar cepamo papīru un sasmērēta ar eļļu. Pēc piecām minūtēm iegriežat sacietējušajā masā, lai pēc tam jums būtu vieglāk gatavo karameli salauzt gabaliņos. Tad jāgaida, līdz masa pavisam sacietē.
  • Glikozes sīrupu varat pagatavot mājas apstākļos. Pēc būtības tā ir šķidra karamele (uz 150 ml cukura 60 ml ūdens) ar pievienotu šķipsniņu citronskābes un sodas. Tad jūsu riekstu deserts izdosies caurspīdīgs, tas būs kā apēdams stikls ar riekstiem. Starp citu, riekstus varat izvēlēties pēc savas patikšanas un jums vēlamajās proporcijās, jebkurā gadījumā, deserts izdosies garšīgs un vērtīgs.
LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!