Rabarberu kompots ar ingveru

Rabarberu kompots ar ingveru

SASTĀVDAĻAS:

  • svaiga ingvera sakne – 5 cm
  • sauja iecukurota ingvera
  • citroni – 2 gab.
  • cukurs – 2 glāzes
  • baltais pussaldais vīns (var ņemt dzirkstošo vīnu) – 2 glāzes
  • rabarberi – 1 kg
  • šķidrs medus – 5 ēdamkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Svaigu ingveru nomizojiet, sagriežat plānās šķēlītēs. Vienu citronu rūpīgi nomazgājiet, plāni sagriežat. Katliņā liekat ingveru un citronu, aplejat ar baltvīnu un 1 litru ūdens, uzvāriet, pieberiet cukuru, pieliekat medu, samaisiet un atdzesējiet. Uzliekat vāku un noliekat vēsā vietā uz 12 stundām.
  • Rabarberus noskalojiet, nosusiniet, nomizojiet, sagrieziet apmēram 4 – 5 cm lielos gabaliņos. Otru citronu nomizojiet, tā lai būtu noņemta arī baltā daļa. Sagriežat plānās šķēlītēs.
  • Medus – ingvera sīrupu izkāsiet. Liekat iekšā sacukurotā ingvera gabaliņus, sagatavotos rabarberus un citronu. Uz lēnas uguns karsējiet līdz 65 – 75 grādiem (jums būs nepieciešams termometrs). Tad noņemiet no uguns.
  • Tad kompotu lejiet karstās sterilizētās burkās un aizskrūvējiet. Tas būs gatavs pēc divām dienām. Ja vēlaties kompotu uzglabāt ilgāk, burkas labāk aizvalcēt.
  • Šo vāji alkoholisko kompotu var dzert tāpat, var atšķaidīt ar ledusaukstu gāzēto ūdeni, bet var arī daļu šķidruma nokāst un novārīt līdz bieza sīrupa konsistencei. Tad to (kopā ar augļiem, kas ir sīrupā, protams) var pasniegt pie saldējuma, sorbeta vai biezpiena.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!